Reuven Smienk Houten, Nederland

Bierista - 15 Badges - 6015 Biercoins - 159 Reviews
Badge Grolsch
Bierista Bierdiploma
Badge Bronckhorster
Badge Bierquiz 2019
Badge Oktoberfest
Badge Bockbier
Badge Uiltje Brewing Company
Badge Brouwersnös
Badge Hertog Jan Abdijbieren
Badge Bierquiz 2020
Badge Bud
Badge Speedcourse Leffe
Badge Flying Dutchman

Top 10 - 2020

1. Rodenbach Alexander

2. Põhjala Cellar Series Öö XO

3. De Molen Bommen & Granaten Whiskey On Wine BA

4. Stille Nacht

5. De Dochter van de Korenaar L'Ensemble di Montalcino

6. Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock

7. Unibroue La Fin du Monde

8. Bruxellensis

9. De Molen Vuur en Vlam

10. Oproer Black Flag

Review badges 159 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,0

"Door de 'slanke' body en de beperkte hoeveelheid koolzuur is het bier heel doordrinkbaar. Volgens de brouwer was het precies zo bedoeld. Van mij had er iets meer body in gemogen."

Review : 100 Watt 40 Watt
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Goud/amberkleurig helder bier. Het weinige schuim heeft kleine bellen. Na verloop van tijd blijft hier een klein randje van over.

7,0 Neus Zoetige geur vanuit de mout. Fruitig vanuit de hop

7,0 Smaak Door de 'slanke' body en de beperkte hoeveelheid koolzuur is het bier heel doordrinkbaar. Volgens de brouwer was het precies zo bedoeld. Fruitig en heel licht kruidig karakter.

Spijssuggestie Ceaser salade

7,3

"De Wilderen Goud vond ik, tegen de verwachting in, geen doordrinkbaar bier. De gist en het koolzuur waren daar verantwoordelijk voor. Wel mooie smaken door diezelfde gist."

Review : Wilderen Goud
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Een goud/amber kleurig helder bier met een grote off-white schuimkraag met normale belletjes. De schuimkraag blijft aanwezig

7,0 Neus Het bier heeft een zoetige en kruidige geur van de gist

7,5 Smaak behoorlijke body met een zoetige smaak en fruitig karakter. Behoorlijke intensiteit met veel koolzuur en een korte afdronk.

Spijssuggestie Ceaser salade

7,5

"Mijn eerste bier van De Kromme Haring en een aangename binnenkomer moet ik zeggen. Voldeed precies aan de eigenschappen van een Kellerbier en dronk heerlijk weg in de voorjaarszon."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Geel mistig bier met een romige witte schuimkraag. Blijft een klein beetje 'lacing' in het glas hangen.

7,0 Neus Geur heeft licht Diacetyl, maar niet onaangenaam. Daarnaast licht fruitige geuren van zowel de mout als de hop.

8,0 Smaak Met recht een 'crisp and refreshing' bier. Mooi hoe de licht fruitige smaak van de mout wordt overgenomen door de hopbitters.

Spijssuggestie Jonge roombrie

6,5

"Een Kellerbier in een fles die je niet bijzonder vaak tegenkomt. Anders dan de term Kellerbier doet denken een 'jong' bier. In dit geval wijkt het bier niet gek veel af van een Pilsener. Alleen wat mistig in het glas."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Goudkleurig mistig bier, met een romige wit schuimkraagje. Eigenlijk precies wat je van een Kellerbier mag verwachten.

6,0 Neus Ook zoals verwacht. Lichte Diacetyl in de geur. Het waarnemen wordt echter ook gevoed door de verwachting. Overige geuren zijn vooral de zoete mout. Hop komt nauwelijks naar voren

6,5 Smaak Hoewel de smaak licht romig is, vind ik het vooral wat vlak en waterig. Nauwelijks bittere afdronk.

Spijssuggestie Jonge roombrie

6,8

"De Grisette van St.-Feuillien (grappig filmpje online over hoe je dat uitspreekt) blijkt helemaal geen Grisette te zijn, maar een ode aan de Henegouwse bierstijl. Hiervoor krijg je een bier dat zich volgens mij het best laat omschrijven als een soort Belgisch Pilsner (hoewel bovengistend). Moutig, kruidig, en een licht bittere afdronk."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Kraakhelder goudkleurig bier met een witte schuimkraag. Als je niet beter zou weten dacht je dat je een pilsje voor jet had staan

7,5 Neus Zoete geur van de mout, maar het heeft ook wat bloemigs. Verassend sterke geur voor 5,5% en gekoeld bier

6,5 Smaak De smaak begint net als de geur. Zoetig van de mout, maar heeft ook iets ligt kruidigs en wat bitter in de afdronk. Vergelijkbaar met een Pilsner. De nadronk is kort. De body van het bier is licht en wat waterig.

Spijssuggestie Toastje met roombrie

7,1

"Misschien waren de verwachtingen iets te hoog gespannen, maar met name in de geur was minder explosief dan verwacht. Wel goed bitter. Conclusie: Boekweit was en is niet mijn favoriet."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,8 Zicht Troebel blond/geel bier met één vinger aan fijn wit schuim.

7,0 Neus Geuren van tropisch fruit en wat grassigs. Tegen de verwachting in niet heel uitgesproken.

7,5 Smaak De smaak van tropisch fruit wordt bij het drinken vrij snel opgevolgd door de hopbitters, en die zijn behoorlijk aanwezig.

Spijssuggestie Verse roombrie

7,3

"Typische NEIPA met tropisch fruit en dito smaak. Had nog iets bitterder gemogen en zonder hopburn."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Troebel geelkleurig bier met een behoorlijke witte schuimkraag met een fijne structuur.

7,5 Neus Zoete geuren van Tropisch fruit (mango, ananas).

7,0 Smaak De smaak komt overeen met de geur. Veel tropisch fruit opgevolgd door een licht bittere smaak en een kleine hopburn.

Spijssuggestie Frisse tonijnsalade

7,9

"Je houdt er van of je vindt het niks: rookbier. Toch durf ik te beweren dat zelfs als je niet van rookbier bent, deze best te doen is. De rook is subtiel aanwezig en mooi in balans met de smaak van de mout."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Koperkleurig helder bier, met een romige crème-kleurige schuimkraag. De schuimkraag zakt iets in maar blijft aanwezig. Tijdens het drinken ontstaat er een mooie 'lacing' in het glas.

7,7 Neus De geur van hop is nauwelijks waar te nemen, maar daar draait het in dit bier ook niet om. Waar het wel om draait zijn de geuren van toast en rook. Beide zijn mooi in evenwicht.

8,0 Smaak Wat ik mooi vind in de smaak is dat het wel een rookbier is, maar dat er niet de nadruk op ligt. Het zit subtiel in iedere slok. Het bier heeft vooral een moutig karakter met een lange afdronk.

Spijssuggestie Boerenkool met Gelderse rookworst

6,8

"Een traditioneel zuurbier dat al in 1958 prijzen won op bierfestivals. 'Never change a winning team', zou je zeggen. Sindsdien zijn er echter wel een aantal betere teams op de markt verschenen."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,0 Zicht Roodbruin helder bier, met een randje schuim.

7,5 Neus De geur is die van zure wijn met daaronder de geur van hout. Dat klinkt niet heel smakelijk, maar voor dit type bier is het prima.

7,0 Smaak De geur en smaak komen grotendeels met elkaar overeen. Smaken van (zuur) rood fruit en hout. De smaak is niet erg complex en blijft even hangen ondanks de droge afdronk.

Spijssuggestie Le Marcaire kaas

6,8

"'Fris en lam tussen de zoete bokken', staat op het etiket. Daarmee is dit een A-typisch bockbier. Geen zoet en caramel, maar drop, honing en bitter. Verfrissend op zichzelf maar had van mij iets minder droppig gemogen."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Donkerbruin helder bier, met een crème-kleurig schuimkraagje met een fijne structuur dat snel tot een randje schuim gereduceerd is.

6,5 Neus Hoewel de Junga hop als aromahop is toegevoegd, is het aroma van het bier niet heel sterk. Nu zijn de karakteristieken van de Jungahop (drop, honing) ook niet erg uitgesproken.

7,5 Smaak Als je een zoet en verwarmend bockbier verwacht, kom je bedrogen uit. De smaak is verfrissend en bitter. Zeker niet onaangenaam. De honing zorgt voor een zachte smaak waarbij de drop naar voren komt.

Spijssuggestie Honingdrop