Leffe tripel
7,2

Leffe Tripel

Anheuser-Busch InBev (37)

Leffe Tripel is een bovengistend abdijbier. Met zijn donkergouden kleur en rijke schakering aan aroma's is dit een echte klassieker. Deze Tripel, geheel in Belgische stijl, is een alom gewaardeerd bier.

Details

Bierstijl
Alcohol
8.5%
Categorie
Blond en Krachtig
Best beoordeeld
Oktober 2017
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Best beoordeeld
Juli 2017
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
Beer beerglasslogo 1374
7,2

Het oordeel van de Bierista's

Leffe Tripel is beoordeeld met een gemiddelde van 7,2 door onze Bierista's

7,2

Smaak

7,1

Zicht

7,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10 Biercoin

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,0

"Met toevoegingen van sinaasappelschil en koriander (genoemd op het etiket) verwacht je een fris en fruitig bier. Dat is de Leffe Tripel niet. Het brouwsel is net niet perfect in evenwicht, want het zoet overheerst iets. Toch is het een aangenaam bier, dat ondanks het hoge alcoholpercentage (8,5%) zacht aandoet."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Amberkleurig met een lichte waas, mooie volle kraag.

6,5 Neus Zoetig, banaan.

7,0 Smaak Aan de zoete kant, zeker in de nadronk.

7,5

"Leffe is een Belgisch abdijbier en heeft een brouwtraditie sinds 1240. Leffe Tripel bevat 8,5% alcohol en is een bovengistend bier met nagisting op de fles. De aanbevolen drinktemperatuur is 6 à 8°C . Het aanbevolen glaswerk is een kelkglas , zodat alle verschillende aroma’s vrijkomen. De naam Tripel verwijst naar de hoeveelheid mout en hop die gebruikt werd om het bier te maken. Gebrouwen met gerstemout, suiker, sinaasappelschil en korianderzaden en hop. In mijn beleving een prima Tripel, die goed doordrinkbaar is en mooi te combineren is met verschillende gerechten."

Adjo

Adjo Pot

Biercoin 3.240

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.

7,0 Zicht Een troebel (geproefd met het bezinksel), goud geel bier met een off-white schuimkraag. De schuimkraag blijft mooi lang staan. Er is koolzuur-pareling in het glas.

7,3 Neus Een typische Tripel geur, de geur van de gist en het sinaasappel aroma.Koriander in de kruidigheid.

7,5 Smaak Een krachtig en lekker bier met een toets van kruiden (kruidnagel). Je merkt de koolzuurprikkeling. Mooie balans tussen de zoete mout en alcohol en de bittere hop tonen. Een mooie Tripel, een lekker bier om van te genieten.

Spijssuggestie Witlof met ham en kaas uit de oven (www.horecasupport.nl), kaas-stengel, Gandaham-rolletjes met roomkaas.

7,5

"Prima bier, dat mij wel kan bekoren. Het begint ietwat zoet, maar gaat gelijk door naar een bitterig en kruidig bier, dat toch wat verfrissing in zich heeft door de koriander en sinaasappelschil. Geen hele zware tripel en ook niet te complex; een mooi instapmodel in het biertype wat mij betreft."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Mooie gouden kleur, met een klein zweempje erin. Volle schuimkraag.

7,2 Neus Zoet van de mout, een frisse noot van koriander en sinaasappel

7,7 Smaak Karakteristieke Leffe smaak, ietwat zoet in het begin en dat mondt uit in een bitterkruidig geheel dat mij wel kan bekoren

Brouwerij Maximus wint verkiezing Lekkerste Bockbier

Elk jaar wordt het Lekkerste Bockbier gekozen. Dit jaar ging de titel naar Brouwerij Maximus met de Bock 7.

Verder lezen

Deze Bierista's gaan op biercocktail safari

Bierista's hebben een streepje voor. Deze winnaars gaan eind drie dagen op biercocktail safari langs Mercure Hotels.

Verder lezen

Grolsch en Cambrinus brengen Rauchbock op de Nationale Bokbierdag

Grolsch en Sttadsbrouwerij Cambrinus in Zutphen hebben samen een Rauchbock van 9% gebrouwen.

Verder lezen

Vislunch levert verrassende combi's op met bier

Bier wint terrein aan tafel. Bij Kaapse Maria was te proeven hoe goed vis en bier met elkaar pairen.

Verder lezen