Brouwerij Antwerpse Brouw Compagnie

De Antwerpse Brouw Compagnie is een onafhankelijk brouwerij in het Noorderpershuis in hartje Antwerpen, vlakbij het welbekende MAS-gebouw. Het begon voor eigenaar Johan van Dyck puur als hobby. Hij was op zoek naar een verloren gewaand recept van een Antwerps streekbier. De brouwerij richtte hij in 2012 op. Het eerste bier dat de brouwerij verliet was al meteen een succes. Het legendarische Belgische streekbier, Seefbier, is onder bierliefhebbers dan ook zeker geen onbekende.

De missie van de Antwerpse Brouw Compagnie houdt niet op bij het Seefbier. De doelstelling van de brouwerij is om meer verloren gegane en in vergetelheid geraakte bieren een plek te geven in het hedendaagse bierlandschap.

Onze topbieren

7,8

Seef Nonkel Pater

Antwerpse Brouw Compagnie

Seef Nonkel Pater werd oorspronkelijk gebrouwen als winterbier. Tegenwoordig is het bier het hele jaar door verkrijgbaar. Seef Nonkel Pater is een kruising tussen een dubbel en een quadrupel. In dit volle bier vind je aroma's terug van gebrande mout, chocola, karamel en drop.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Super Cadix

Antwerpse Brouw Compagnie

Super Cadix is een smakelijke India Pale Lager van de Antwerpse Brouw Compagnie. Je kent ze misschien wel van het Seef bier! Mooi aromatisch en smaakvol. Wist je dat dit het eerste ondergistende Antwerpse bier is? Proeven dus!

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Seefbier

Antwerpse Brouw Compagnie

Seefbier is een traditioneel streekbier. Ooit beleefde het furore in en rond Antwerpen. Bijna een eeuw geleden raakte het in de vergetelheid, totdat Johan van Dyck met zijn Antwerpse Brouw Compagnie het originele recept opnieuw brouwde. Seefbier heeft behalve mouttoetsen ook wat frisheid afkomstig van de hop. Een bijzonder bier met een rijke historie.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Antwerpse Eilandje Bier

Antwerpse Brouw Compagnie

Antwerpse Eilandje Bier is een New England IPA met 5,4% alcohol. Veel fruit, hop en doordrinkbaar.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Antwerpse Brouw Compagnie Miss T Lucie

Antwerpse Brouw Compagnie

Antwerpse Brouw Compagnie Miss T Lucie is een Sterk Blond Thee infused. Een krachtig pittig sprankelijke bier.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Seef Bootjes Bier

Antwerpse Brouw Compagnie

Seef Bootjes Bier is na Seefbier het tweede bier van de Antwerpse Brouw Compagnie. Deze brouwerij van Johan van Dyck streeft er naar om vergeten bieren nieuw leven in te blazen. Het amberkleurige Seef Bootjes Bier is een eerbetoon aan de Antwerpse Red Star Line, de verbinding tussen België en de Verenigde Staten. Dit bier is een typische mix van Belgische brouwtraditie en de invloeden van Amerikaans craft beer.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter