Palm

Brouwerij PALM

PALM is een Belgisch biermerk. Brouwerij Palm opgericht is in 1747 opgericht. In 1908 trouwt Henriette De Mesmaecker met Arthur Van Roy en dat heeft veel invloed op de brouwerij, want door Arthur wordt het bedrijf nog succesvoller. Toen de pils bieren op de markt kwamen, werden deze erg populair, maar Arthur bleef vasthouden aan zijn eigen bier met hoge gisting. In de eerste wereldoorlog wordt de brouwerij helemaal vernield, maar Arthur geeft niet op een bouwt de brouwerij weer op, maar dan nog veel groter! In 1929 geeft hij zijn bier “Het bier van Steenhuffel” de naam “Speciale Palm” en wordt daarmee razend populair.

Na 2000 neemt de populariteit van PALM steeds verder af. De brouwerij ziet een zelfstandig voortbestaan niet meer zitten en plaatst zichzelf in etalage. In mei 2016 neemt Bavaria het bedrijf over, inclusief de merken PALM en Rodenbach. Er wordt geïnvesteerd in Rodenbach, Brugge Tripel en Cornet, maar het meeste geld wordt uitgetrokken om PALM weer op de kaart te zetten. In juli 2017 maakt Bavaria bekend 20 miljoen euro te willen investeren in de brouwerij in Steenhuffel. Tegelijkertijd krijgt het merk een facelift en daar plukken zij ondertussen de vruchten van. PALM wint weer aan populariteit en is opnieuw geliefd onder bierliefhebbers!

Onze topbieren

8,3

Rodenbach Grand Cru

PALM

Rodenbach Grand Cru brengt met zijn friszure smaak menig wijnliefhebber het hart op hol. Deze bierspecialiteit is echt iets voor de fijnproevers. De Rodenbach Grand Cru bestaat voor een derde uit jong bier en voor twee derde uit bier dat twee jaar lang heeft mogen rijpen op houten foeders. De smaaksensatie die dit met zich meebrengt wordt door bierliefhebbers over de hele wereld gewaardeerd.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Rodenbach

PALM

Rodenbach is een van de meest vefrissende bieren ter wereld. Driekwart van het bier is vergist op stalen tanks; een kwart heeft twee jaar gerijpt op houten foeders. De blend is Rodenbach, een geweldig complex bier dat zeker ook de wijnliefhebber warm laat lopen voor bier.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Steenbrugge Abdij Bock

PALM

Steenbrugge Abdij Bock is een rondborst roodbruin bier met een lichtgerookt gistkarakter. Ander smaakbepalend element is de gruut, een kruidenmengsel die dit bockbier zijn eigen touch geeft.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

PALM 0.0

PALM

PALM 0.0 is het alcoholvrije bier van PALM. Amber kleurig met een mooie stevige schuimkraag zoals je van de normale PALM gewend bent. Bloemige geuren en een licht zoetje. Dit bier heeft een redelijk volle smaak, met tonen van noten en citrus.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Steenbrugge Bruin

PALM

Steenbrugge Bruin is een klassiek Abdijbier. Een kenmerkende Belgische Dubbel met karameltonen, hinten van toffe en gebrande mout in de smaak. Dit bier is verrijkt met een Brugs kruidenmengsel. De nasmaak is van deze Dubbel is karamelzoet en heeft een licht bittertje.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Steenbrugge Blond

PALM

Steenbrugge Blond is een klassiek Belgisch Blond bier. Net als de andere Steenbrugge bieren is ook deze Blond verrijkt met gruut, een Brugs kruidenmengsel. Subtiele, zoete tonen en een fijn bittertje in dit verfrissende bier.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Cornet

PALM

Cornet Oak Aged is een fraai blond bier met een romige witte schuimkraag. Het bier is gelagerd op eikenhouten vaten en dat proef je terug. Tonen van vanille en hout brengen complexiteit in dit bier. De afdronk is licht bitter en vooral warm.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,8

Steenbrugge Tripel

PALM

Steenbrugge Tripel is een Belgisch Abdijbier. Deze Tripel is fruitig en licht gerookt van smaak met tonen van koriander, curacao en kaneel.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle
Hops plam

Hop, hop, hop plukken bij Palm in Steenhuffel!

25 juni 2018 De laatste zondag van augustus is het tijd om de eigen geteelde hop van de Palm brouwerij te plukken. Dit jaar wordt dat voor de zesde keer gedaan, met hulp van bierliefhebbers. Een ervaring die je een keer meegemaakt moet hebben! Verder lezen
Palm 0.0.001

Palm gaat mee met de trends en lanceert de Palm 0.0!

20 maart 2018 Ook Palm kan niet meer om de veranderende behoefte van de consument heen en geeft toe aan de vraag naar laag alcoholische en alcoholvrije bier. Dat betekent goed nieuws voor de liefhebbers, want nu is er dus ook een Palm 0.0 verkrijgbaar! Verder lezen