Brouwerij Palm

In 1747 wordt Brouwerij Palm opgericht. In 1908 trouwt Henriette De Mesmaecker met Arthur Van Roy dat heeft veel invloed op de brouwerij, want door Arthur wordt het bedrijf nog succesvoller. Toen de pils bieren op de markt kwamen, werden deze erg populair, maar Arthur bleef vasthouden aan zijn eigen bier met hoge gisting. In de eerste wereldoorlog wordt de brouwerij helemaal vernield, maar Arthur geeft niet op een bouwt de brouwerij opnieuw, maar dan nog veel groter. In 1929 geeft hij zijn bier “Het bier van Steenhuffel” de naam “Speciale Palm” en wordt daarmee razend populair. Na 2000 neemt de populariteit van Palm steeds verder af. De brouwerij ziet een zelfstandig voortbestaan niet meer zitten en plaatst zichzelf in etalage. In mei 2016 neemt Bavaria het bedrijf over, inclusief de merken Palm en Rodenbach. Er wordt geïnvesteerd in Rodenbach, Brugge Tripel en Cornet, maar het meeste geld wordt uitgetrokken om Palm weer op de kaart te zetten. In juli 2017 maakt Bavaria bekend 20 miljoen euro te willen investeren in de brouwerij in Steenhuffel. Tegelijkertijd krijgt een merk een facelift.

Bieren (11)

Sorteer op
  Score Category Naam
Rodenbach grand cru

Rodenbach Grand Cru

8,3
Rodenbach Grand Cru brengt met zijn friszure smaak menig wijnliefhebber het hart op hol. Deze bierspecialiteit is echt iets voor de fijnproevers. De Rodenbach Grand Cru bestaat voor een derde uit jong bier en voor twee derde uit bier dat twee jaar lang heeft mogen rijpen op houten foeders. De smaaksensatie die dit met zich meebrengt wordt door bierliefhebbers over de hele wereld gewaardeerd.
Palm cornet

Palm Cornet

6,7
Palm Cornet is een fraai blond bier met een romige witte schuimkraag. Het bier heeft gelagerd op eiken en dat proef je terug. Tonen van vanille en hout brengen complexiteit in dit bier. De afdronk is licht bitter en vooral warm.
Brugge tripel gruut

Brugge Tripel Gruut

6,4
Brugge Tripel Gruut is een Palm bier gebrouwen met een speciaal kruidenmengsel, gruut genaamd. Het geeft deze klassieke Belgische Tripel een bijzondere twist.
Palm special belge

Palm Special Belge

6,2
Palm Special Belge is een amberkleurig bier. Het bier wordt gekenmerkt door een lichte karamelsmaak en een honingachtige malsheid. De receptuur werd in de zomer van 2017 geheel vernieuwd, tegelijk met een rebranding van het merk.
Palm brugge tripel

Palm Brugge Tripel

Palm Brugge Tripel is van oudsher een Brugs stadsbier. Dit blonde bier is krachtig en bitterzoet van smaak. Het heeft goudblonde kleur en een stevige schuimkraag die een tekening van Brugs kantwerk achterlaat op het glas. Het aroma heeft een typisch fenolisch gerookte toets en de smaak is bitter, rijk en romig.
Steenbrugge blond

Steenbrugge Blond

Steenbrugge Blond is een klassiek Belgisch Blond bier. Net als de andere Steenbrugge bieren is ook deze Blond verrijkt met gruut, een Brugs kruidenmengsel. Subtiele, zoete tonen en een fijn bittertje in dit verfrissende bier.
Steenbrugge dubbel

Steenbrugge Dubbel

Steenbrugge Dubbel is een klassiek Abdijbier. Een kenmerkende Belgische Dubbel met karameltonen, hinten van toffe en gebrande mout in de smaak. Dit bier is verrijkt met een Brugs kruidenmengsel. De nasmaak is van deze Dubbel is karamelzoet en heeft een licht bittertje.
Steenbrugge wit

Steenbrugge Wit

Steenbrugge Wit is een verfrissend Witbier van de Palm Brouwerij. Dit witbier gebrouwen is met gruut, een speciale mix van kruiden die vaker gebruikt wordt bij het brouwen van Witbier. Steenbrugge Wit is een abdijbier.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket