Palm

Brouwerij Palm

Palm is een Belgisch biermerk. In 1747 wordt Brouwerij Palm opgericht. In 1908 trouwt Henriette De Mesmaecker met Arthur Van Roy dat heeft veel invloed op de brouwerij, want door Arthur wordt het bedrijf nog succesvoller. Toen de pils bieren op de markt kwamen, werden deze erg populair, maar Arthur bleef vasthouden aan zijn eigen bier met hoge gisting. In de eerste wereldoorlog wordt de brouwerij helemaal vernield, maar Arthur geeft niet op een bouwt de brouwerij opnieuw, maar dan nog veel groter. In 1929 geeft hij zijn bier “Het bier van Steenhuffel” de naam “Speciale Palm” en wordt daarmee razend populair.

Na 2000 neemt de populariteit van Palm steeds verder af. De brouwerij ziet een zelfstandig voortbestaan niet meer zitten en plaatst zichzelf in etalage. In mei 2016 neemt Bavaria het bedrijf over, inclusief de merken Palm en Rodenbach. Er wordt geïnvesteerd in Rodenbach, Brugge Tripel en Cornet, maar het meeste geld wordt uitgetrokken om Palm weer op de kaart te zetten. In juli 2017 maakt Bavaria bekend 20 miljoen euro te willen investeren in de brouwerij in Steenhuffel. Tegelijkertijd krijgt het merk een facelift.

Onze topbieren

8,3

Rodenbach Grand Cru

Palm

Rodenbach Grand Cru brengt met zijn friszure smaak menig wijnliefhebber het hart op hol. Deze bierspecialiteit is echt iets voor de fijnproevers. De Rodenbach Grand Cru bestaat voor een derde uit jong bier en voor twee derde uit bier dat twee jaar lang heeft mogen rijpen op houten foeders. De smaaksensatie die dit met zich meebrengt wordt door bierliefhebbers over de hele wereld gewaardeerd.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Steenbrugge Blond

Palm

Steenbrugge Blond is een klassiek Belgisch Blond bier. Net als de andere Steenbrugge bieren is ook deze Blond verrijkt met gruut, een Brugs kruidenmengsel. Subtiele, zoete tonen en een fijn bittertje in dit verfrissende bier.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Steenbrugge Dubbel

Palm

Steenbrugge Dubbel is een klassiek Abdijbier. Een kenmerkende Belgische Dubbel met karameltonen, hinten van toffe en gebrande mout in de smaak. Dit bier is verrijkt met een Brugs kruidenmengsel. De nasmaak is van deze Dubbel is karamelzoet en heeft een licht bittertje.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Palm Cornet

Palm

Palm Cornet is een fraai blond bier met een romige witte schuimkraag. Het bier heeft gelagerd op eiken en dat proef je terug. Tonen van vanille en hout brengen complexiteit in dit bier. De afdronk is licht bitter en vooral warm.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
6,8

Steenbrugge Tripel

Palm

Steenbrugge Tripel is een Belgisch Abdijbier. Deze Tripel is fruitig en licht gerookt van smaak met tonen van koriander, curacao en kaneel.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,4

Brugge Tripel Gruut

Palm

Brugge Tripel Gruut is een Palm bier gebrouwen met een speciaal kruidenmengsel, gruut genaamd. Het geeft deze klassieke Belgische Tripel een bijzondere twist.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,2

Palm Special Belge

Palm

Palm Special Belge is een amberkleurig bier. Het bier wordt gekenmerkt door een lichte karamelsmaak en een honingachtige malsheid. De receptuur werd in de zomer van 2017 geheel vernieuwd, tegelijk met een rebranding van het merk.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

6,0

Steenbrugge Wit

Palm

Steenbrugge Wit is een verfrissend Witbier van de Palm Brouwerij. Dit witbier gebrouwen is met gruut, een speciale mix van kruiden die vaker gebruikt wordt bij het brouwen van Witbier. Steenbrugge Wit is een abdijbier.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle
Hops plam

Hop, hop, hop plukken bij Palm in Steenhuffel!

25 juni 2018 De laatste zondag van augustus is het tijd om de eigen geteelde hop van de Palm brouwerij te plukken. Dit jaar wordt dat voor de zesde keer gedaan, met hulp van bierliefhebbers. Een ervaring die je een keer meegemaakt moet hebben! Verder lezen
Palm 0.0.001

Palm gaat mee met de trends en lanceert de Palm 0.0!

20 maart 2018 Ook Palm kan niet meer om de veranderende behoefte van de consument heen en geeft toe aan de vraag naar laag alcoholische en alcoholvrije bier. Dat betekent goed nieuws voor de liefhebbers, want nu is er dus ook een Palm 0.0 verkrijgbaar! Verder lezen