Brouwerij van Eecke (Poperings Hommelbier)

Brouwerij Van Eecke is opgericht in 1629 in Vlaanderen. Deze brouwerij zat toen de tijd nog in een kasteel dat in 1795 tijdens de Franse revolutie geplunderd werd en werd in brand gestoken. In 1820 wordt de brouwerij herbouwd, de brouwerij krijgt de naam de Gouden Leeuw. De familie Van Eecke komt in 1862 in bezit van de brouwerij. Door de opkomst van de media kreeg het bier in 1950 een grote vooruitgang. In 1981 kwam de creatie van Poperings hommelbier, gemaakt door Karel Leroy, geïnspireerd door jaarlijkse hoppefeesten. Dit bier is ook bekroond met gouden en zilveren medailles.

Bieren (7)

Sorteer op
  Score Category Naam
Kapittel tripel

Kapittel Tripel

Kapittel Tripel is een amberkleurig bier. Deze Tripel is vol van smaak met licht hoppige tonen en een licht bittertje. Het bier is licht zoet in de mond en afdronk. Een warm mondgevoel waarbij het alcoholpercentage niet overheersend is.
Kapittel winter ale

Kapittel Winter Ale

Kapittel Winter Ale van brouwerij van Eecke is een donkerbruin, robijnachtige Belgian Dark Ale. Kruidige aroma's en zoete, moutige smaken. Ook proef je wat peper in de afdronk.
Bierflesje

het Kapittel Watou Prior

Het Kapittel Watou Prior is een sterk en zoet bier. De kleur is bruin en het bier heeft een licht gekleurde schuimrkaag. Karamel, toast, gebrande mout zijn aroma's die je duidelijk herkent. Deze Prior heeft een lichte kruidigachtige bitterheid. Heerlijk bij gegrilld varkensvlees.
Bierflesje

Het Kapittel Watou Abt

Het Kapittel Watou Abt is een zware Tripel van maar liefst 10%. Hier word je warm van. Een intens karakter vol zoet fruit en een licht bittertje. Hier wil je echt even tijd voor vrij maken.
Bierflesje

Het Kapittel Watou Pater

Het Kapittel Watou Pater is een smaakvolle Dubbel. Karamel, toast en mout zijn aroma's die je in dit donkerkleurige bier terugvindt. De nasmaak is lang en intens.
Bierflesje

Poperings Hommelbier

Poperings Hommelbier is oranje/amberkleurig. Een medium schuimkraag laat na iedere slok mooie kanten randjes achter in je glas. De aroma's zijn zoet, fris en fruitig. Het lichte bittertje in de finish geeft dit Belgische bier de juiste bite.
Bierflesje

Watou's Wit

Watou's Witbier is een feest in de zomer. Dit verfrissende doordrinkbare witbier zit vol citrusaroma's en koriander. De smaak is zoet met een zuur randje en een subtiele bitterheid. Dit vraagt om nog een glas.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket