Basiscursus 'Bier proeven kun je leren!

 |  De basiscursus boordevol bierkennis

  • Lekker thuis vanuit je luie stoel je bierkennis vergroten
  • Te volgen op je desktop, laptop, tablet of telefoon
  • Ontvang het officiële proefcertificaat in de mail
  • Ga als een echte bierproever door het leven
  • Circa twee uur studietijd
  • 100% fun garantie
  • Nu bestellen = gelijk beginnen

Jazeker, ook jij kunt leren proeven!

Wil jij de fijne kneepjes leren van het bier proeven? Dan is deze basiscursus iets voor jou! Jij weet van alles te vertellen over welke smaken afkomstig zijn van de hop, de mout en de gist. Ook weet je alles over smaak en verschillende bierstijlen. Jij kunt je meten met een professionele bierproever.

Deze online cursus biedt een schat aan bierkennis. Allemaal praktische wetenswaardigheden op een toegankelijke manier gebracht. Met twee uur studietijd word jij een bierkenner. Korte bondige teksten, veel afbeeldingen en veel video's. Die combinatie laat je op een eigentijdse wijze kennis maken met al dat moois dat bier te bieden heeft!Wat vinden Bierista’s van de opleiding:

Marcus Bot

Na de Bierista opleiding valt deze proefcursus ietwat tegen. De theorie is ook al ter sprake gekomen bij de Bierista cursus. Wel interessant zijn de filmpjes waarin de diverse bieren geproefd worden. Wat deze cursus extra aantrekkelijk zou maken is door het meesturen van flesjes bier waarbij het etiket is weggestickerd, zodat je niet weet wat je proeft. En dan is de uitdaging natuurlijk of je de juiste bierstijl kan herkennen. Proost!

Theo Staring

leuk om te doen,was voor mij om te kijken of ik het allemaal nog wist.

Leuke, interessante en leerzame cursus

Ivan Wind

Leuke, interessante en leerzame cursus, ook de filmpjes over de verschillende bieren zijn een mooie toevoeging. Nu nog echt bier gaan proeven en beoordelen:) Volgende stap word de Bierista opleiding, welke klaar staat om te starten.

Richard van Oudenaarden

Wederom een leuke cursus om te doen, leuk vervolg op Bierista

Arnold Ganzevles

De proefcursus is een leuke aanvullende opleiding op die van de Bierista bieropleiding.

Jeroen Hattink

Leuke, laagdrempelige cursus. Na de Bierista cursus is dit puur een herhaling/opfriscursus, maar als je de Bierista cursus nog niet gedaan hebt of twijfelt om te doen, doe eerst deze en dan wordt je vanzelf enthousiast gemaakt om dieper in de wereld van bier te gaan duiken.

Gerard Jan Fens

Leuke makkelijke leesbare lesstof. Veel wetenswaardigheden over bier. Ik heb er meer tijd voor nodig gehad dan de opgegeven 8 uur. Maar het was het waard.

Marco de Witte

Een hele leuke en leerzame cursus, indien je geïnterresseert bent in bier. Deze cursus is een goede opstap naar de Bierista Bieropleiding, omdat in deze cursus je de beginselen van het bier wordt bijgebracht naast het feit dat je leert proeven. Met de Bierista Bieropleiding kun je je dan verder verdiepen met de lesstof in de wereld van het bier. Andersom krijg je weer een opfrisser van wat je heb geleerd in de Bierista Bieropleiding met dat extra dat je leert proeven.

Ricardo Zwart

Een leuke tweede gedeelte van de opleiding, maar met wel herhalingen van de eerste cursus. Zeker leuk om deze te doen.

Flip van Noorden

Leuke opleiding om je bier kennis te verbreden. Het is toch weer een andere manier van bier beleving.

Hans Wijngaarde

Leuk en leerzaam, met name de bijbehorende filmpjes omtrent de diverse bieren voegt veel toe

Martin Jansen

Ja want het heeft mij erg goed geholpen bij de proeverijen. Bijvoorbeeld indeling in smaakcategoriën, volgorde van de bieren. En niet te vergeten de kennis over de bierstijlen.

Jos van Bree

De Bierista proefcursus is een mooi verdieping op de Bierista bieropleiding.

Raimond Kerkhof

Leuke test voor het specifieke onderdeel proeven, waarbij ook nog leuke feiten verteld worden en informatie over de verschillende bierstijlen. Eigenlijk is het ook allemaal onderdeel van de Bierista bieropleiding, dus was voor mij een mooie herhaal oefening.

Wilma Mikulski

Absoluut trots, de opleiding was erg leuk. Bier proeven is leuk om te doen, zeker nu je weet hoe je het moet doen.

Marc Lamberts

Leuk en lekker laagdrempelig vanuit de luie stoel nog meer leren te genieten van het proeven van bier!

Peter Reijntjes

Deze aanvulling op de Bierista cursus is zeker de moeite waard. De lesstof word kort herhaald. Dan word er word dieper op het proeven in gegaan. Interessant en leerzaam. Smaakcategorieën die uitgebreider besproken en er worden met menu tips bij gegeven. Prachtig zijn de expert besprekingen van de verschillend bieren. Vooral hier erg veel van geleerd.

Christiane Gathmann

Leuk, om alle biertjes weer de revue te laten passeren. Goed om alles weer eens te herhalen. Mooi hoe alles weer onder elkaar gezet is in de lesstof.

Pieter Groen

Erg leuke opleiding waarmee je als beginner je bierproeven op gang brengt zoals je niet eerder deed. Heldere uitleg en zeer overzichtelijke pagina's met prachtige afbeeldingen. Wat mij het meest opviel, is dat ik door de cursus voor veel extra onderwerpen geïnteresseerd ben geraakt. Ook onderwerpen waar ik voorheen helemaal niet bij stil stond. De Bierista bier proef cursus vind ik een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in bier en natuurlijk vooral bier-genieten! Mocht je nog twijfelen, gewoon doen want het is leuk!

John Schaap

Heel erg leerzaam. Zeker goede tips en tricks geleerd. Vooral de stijlen daar heb ik veel van opgestoken.