Hertog Jan introduceert nieuw Proeftuin-bier de Gouden Raaf

2 mei 2024

Dit seizoen verwelkomt Hertog Jan een bijzonder nieuw Proeftuin-bier in het assortiment, geïnspireerd door de klassieke Duitse Märzen. Tijdens een tussenstop in het idyllische Zwarte Woud ontdekten Meesterbrouwer Micha en Nestorbrouwer Gerard van Hertog Jan, de charme van de Märzen, een traditioneel bier dat meestal in maart gebrouwen wordt. Deze ontmoeting inspireerde tot de creatie van de Gouden Raaf, een moderne interpretatie met een Nederlandse twist.

Anders dan de ondergistende Duitse variant, koos Hertog Jan voor een bovengistend brouwproces, waardoor het bier een vollere smaak kreeg. Met aandacht voor traditie en innovatie combineert de Gouden Raaf de beste elementen van beide brouwstijlen. Speciale hopvariëteiten uit de regio's Hallertau en Tettnang, bekend om hun robuuste en aromatische kwaliteiten, versterken de smaakprofielen van het bier.

Een interessant detail van het brouwproces is de heropleving van de oude techniek van het hoppen, waarbij hop met de hand werd aangestampt om de kwaliteit te bewaren. Dit oude ambacht voegt een uniek element toe aan het bier en geeft het een diepere, complexere aroma.

Gouden Raaf kenmerkt zich door een alcoholpercentage van 7,0%, een stevige schuimkraag, en smaaknoten van banaan, rozijn, gember, en zwarte thee, afgewerkt met een milde bitterheid. Het resultaat is een bier dat zowel verfrissend als rijk is, ideaal voor de lente.

Dit nieuwe brouwsel is een ode aan de plaats waar Micha vroeger met zijn vader kwam, en belichaamt een perfecte harmonie tussen zoetheid en kruidigheid, waarmee het de lente viert. Met de Gouden Raaf brengt Hertog Jan een stukje Duitse brouwtraditie naar Nederland, een bier dat zowel vernieuwend als diep geworteld is in het verleden.

Klaar om te proeven?

Heb je de Gouden Raaf gemist? Maak je dan klaar voor de volgende editie van een nieuw experimenteel bier dat in juni uitkomt! Sluit nu het Proeftuin abonnement af en ontvang elk kwartaal drie kruiken (50 cl) van een nieuw speciaalbier. Bij de levering van je eerste Proeftuin pakket ontvang je twee unieke Proeftuin glazen.