Lindeboom lanceert een nieuw Pilsner

24 april 2024

Lindeboom Bierbrouwerij, de trotse brouwer uit Neer met een rijke historie van meer dan 150 jaar, verrast ons opnieuw. Naast het alom geprezen Lindeboom Pilsener, introduceert de brouwerij nu een bijzonder lid binnen de prestigieuze Gouverneur-lijn: de Gouverneur Superieur Pilsener.

Deze nieuwe aanwinst is niet zomaar een Pilsener. Het is een ambachtelijk gebrouwen, volmout bier dat uitblinkt in kwaliteit en smaak. De unieke combinatie van vier zorgvuldig geselecteerde moutsoorten, waaronder de traditionele Boheemse vloermout, geeft het bier zijn goudgele kleur en frisse, milde moutsmaak. Het kristalzuivere water uit eigen bron en de karakteristieke ondergist leggen de basis voor een harmonieus smaakprofiel, terwijl de aromahoppen Aurora, Lubelski en Saphir een zachte bitterheid en een kenmerkend hoparoma toevoegen.

Brouwmeester Marko Versteeg, de architect achter dit voortreffelijke brouwsel, deelt zijn enthousiasme: “Het is een uitdaging om een Pilsener van deze klasse te brouwen, gezien het één van de meest complexe bierstijlen is. Met Gouverneur Superieur Pilsener hebben we een bier gecreëerd dat zowel traditioneel als innovatief is. Elk glas vertelt het verhaal van onze passie en vakmanschap.”

Wat deze Pilsener extra speciaal maakt, is het Slow Brewing-certificaat dat Lindeboom draagt. Als gecertificeerd 'Slow Brewer' neemt Lindeboom de tijd om hun bieren perfect te laten rijpen, met respect voor duurzaamheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid en een positieve bedrijfscultuur.

Met een alcoholpercentage van 4,8% en een lageringstijd van zes weken biedt de Gouverneur Superieur Pilsener een smaakervaring die de moderne bierdrinker zeker zal waarderen. Lindeboom zet hiermee een nieuwe standaard in de Pilsenermarkt.

Naast de Gouverneur Superieur Pilsener blijft Lindeboom verrassen met zijn uitgebreide Gouverneur-assortiment, waaronder de Pale Ale 140, Blond, Dubbel, Tripel, Oaked Stout en IPA.