St. Bernardus (8)
De Eusebiuskerk in Arnhem stroomt dit weekend weer vol. Bierliefhebbers komen genieten van food, muziek maar vooral van die tientallen mooie bieren.
Verder lezenBrugs, het witbier van Alken-Maes keert terug naar de roots. Voortaan wordt het tarwebier als vanouds gebrouwen in de stad Brugge door Brouwerij De Halve Maan.
Verder lezenDuvel is een echte klassieker. Hier een kleine ode aan dit Belgische bier dat zich moeiteloos staande houdt in al het smaakgeweld dat tegenwoordig op ons afkomt.
Verder lezenPeer Swinkels neemt op 17 april het stokje over van Jan-Renier Swinkels, die na 12 jaar afscheid neemt als directievoorzitter.
Verder lezen
"Het broerdje van Westvleteren 12, misschien, maar in mijn ogen niet . Een van de beste bieren van de wereld, misschien. Een top 100 bier zeker. Dat ze lekker bier kunnen maken. Zeker. Een lekker biertje. Natuurlijk is leuk dat je kunt vertellen dat "misschien" wel het beste bier van de wereld is hier gebrouwen, maar dat zegt niets over de huidige kwaliteit en smaak van Sint Bernardus abt 12. Toch mogen ze trots zijn. Ze hebben een " vertrekt" goed bier gemaakt welke makkelijk verkrijgbaar is. Zodra je het bier inschenkt zie je een mooie roodbruine laag met hier je glas vullen. Het licht kan goed door het hier schijnen en geeft een mooie glans in het glas weer. De ivoor achtige schuimkraag is rijk aan smaak en stevig van structuur. Indien je het glas aan je neus zet ruik je allerlei verschillende ingrediënten. Niet 1 overheersende geur, maar mix van geuren. Mout, karamel achtige tonen, kruiden en fruit tonen. Zodra je een slok neemt begint in je mond een explosie van smaken op je zintuigen. Wel blijft alles in een soort van evenwicht. Geen van de smaken is overheersend. Hij is goed in balans. Je proeft smaken van fruit, caramel tinten, kruiden maar als laatste een heerlijk bittere smaak achter in je keel. En deze afdronk blijft lekker lang. Je geniet dus extra lang, waardoor je rustig na een slok een hapje worst of kaas kunt pakken om deze smaken te complimenteren. Wat mij betreft is dit een bier om zeker geproeft te hebben."
Guido Bink