Walhalla vult nieuwe bieren af met mobiele blikafvuller!

10 november 2018 om 08:00

De Amsterdamse bierbrouwerij Walhalla heeft afgelopen week twee nieuwe bieren gepresenteerd, nieuw dit keer: ze zijn afgevuld op blik! Én deze blikken hebben zij afgevuld met een mobiele blikafvuller…

Twee nieuwe bieren

Het gaan om de nieuwe Aphrodite, een Raspberry Berliner Weisse, en de Elixer New Engeland IPA. Sinds vorig weekend zijn deze twee Walhalla bieren niet alleen te vinden op fles en van de tap, maar in blik! De craftbierwereld gaat de duurzame manier van verpakken steeds meer omarmen. Niet alleen doordat dit beter is voor het milieu, het is ook nog eens beter voor het bier en makkelijker te distribueren! 

De nieuwe Aphrodite Raspberry Berliner Weisse en Elixer New England IPA zijn uitsluitend verkrijgbaar op blik en zijn vanaf deze week te vinden in de winkel en slijterijen. Hiermee volgt de brouwerij de trend waarbij steeds meer moderne craftbrouwerijen ervoor kiezen hun bieren af te vullen in de lucht- en lichtdichte verpakking.

Een echte blikvangerblikafvuller Walhalla

De voordelen van blik zijn legio: behalve dat het bier beter beschermd wordt tegen ongewenste externe invloeden, is het ook nog eens lichter om te vervoeren en makkelijker te stapelen in de opslag. Tenslotte is het minder breekbaar en makkelijker te recyclen dan glas. Volgens oprichter Aart van Bergen paste de keuze voor blik vooral heel goed bij de New England IPA: “Bij de Elixer woog het zwaar mee dat het delicate aroma van de grote hoeveeheden hop in het bier zo lang mogelijk goed blijft. Zo beleeft de consument het bier zoals het bedoeld is: intense aroma’s van sappig tropisch fruit. Ook voor de visuele uitstraling biedt blik nieuwe mogelijkheden.”

Vers in het schap

Voor het afvullen van de blikken maakt Walhalla gebruik van een mobiele blikafvuller. Donderdag 1 november werd de afvullijn in de brouwerij geïnstalleerd en vulden de brouwers op dezelfde dag beide bieren af op iets meer dan 5000 blikjes. Deze werden dezelfde dag uitgeleverd aan de Amsterdamse bierwinkels en speciaalbier cafés. “Door de voorbestellingen gingen de blikken van de afvullijn direct onze bestelbus in!”

Blik op de toekomst

Walhalla heeft duidelijk de smaak te pakken: in december gaan ze weer nieuwe bieren op blik afvullen. Onder andere de tweede variant van de Elixer-serie staat gepland, met een andere combinatie hopsoorten in de dryhop! Wij kijken er naar uit!