Brouwerij Nevel Artisan Ales

Nevel Artisan Ales is een bierbrouwerij uit Nijmegen. Deze rustieke, eigenzinnige en duurzame brouwerij is gelegen aan het toegangsplein van het Honigcomplex.

Als enige brouwerij in Nederland richt Nevel Artisan Ales zich volledig op de traditionele brouwtechniek van gemengde gisting, waarbij naast gewone brouwersgist ook allerlei microben uit de omgeving worden toegevoegd aan het bier. Dit zorgt voor spannende smaken en een goede gelaagdheid.

Sommige bieren gaan jong en fris op fles, andere krijgen de tijd om na te rijpen op houten wijn- en whiskyvaten. Soms voegen de brouwers daarna nog (zelf geplukt) fruit, kruiden of boombast toe, om de perfecte balans te creëren. De bieren zijn ambachtelijk en uitdagend: soms fris en droog, heerlijk bij een maaltijd, maar soms ook rins en complex, om rustig van te genieten.

Onze topbieren

9,5

Nevel Artisan Waan

Nevel Artisan Ales

Waan is een blend van Barrel Aged Golden Sours gebrouwen in samenwerking met Brouwerij Frontaal uit Breda. Een intens bier met fruitige tonen van witte druif, mango en passievrucht!

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur

9,2

Nevel Artisan Weder

Nevel Artisan Ales

Weder van Nevel Artisan Ales is een Wild Ale gebrouwen met gruit. Voor de kruidige noten is gebruik gemaakt van; gagel, bijvoet en duizendblad. Het bier is vergist met een mengsel van Kveik (Noorse Biergist) en wilde gisten.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

Nevel Aard

Nevel Artisan Ales

Nevel Aard is een Barrel Aged Golden Sour. Het bier bevat zelfgemaakte kvass (gefermenteerde Slavische brooddrank. Mysterieus, met diepe tonen van rode biet en sappig rood fruit.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,8

Nevel Artisan Rust

Nevel Artisan Ales

Rust van Nevel Artisan is een Barrel Aged Saison. Dit bier is met Strisselspalt hop gedryhopt. Een volmondig bier met warme houttonen, geel fruit en een milde scherpte. Fris, fruitig met uitgesproken en bijzondere houttonen.

Saison

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,7

Nevel Artisan Alm

Nevel Artisan Ales

Alm is een droge Saison met kruiden uit de Summer Series van Nevel Artisan. In deze nieuwe batch zijn er gedroogde zomeralsem uit De Ommuurde Tuin in Renkum gebruikt. Dit plantje geeft het bier kruidige, grassige en citrusachtige tonen. Het bier heeft een kruidig, wat Belgisch randje gekregen dat samensmelt met de biscuit-achtige moutigheid van het bier. De fruitigheid maakt de smaak rijk in combinatie met de droogheid en het lichte bittertje.

Saison

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,6

Nevel Bast

Nevel Artisan Ales

Nevel Bast is een American Wild Ale. Donker, zacht zuur, en een beetje droppig. Een rijk bier door de rijping van 11 maanden op houten vaten.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

Nevel Artisan Gulzig

Nevel Artisan Ales

Gulzig is de Nevel versie van de populaire New Engeland IPA. Lekker wild en funky door de gistblend die is gebruikt. Dat zorgtvoor aroma’s die je niet direct verwacht bij een dubbel gehopte Pale Ale. Subtiele tonen van mandarijn, braam en… Rokerig leer!

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,4

Nevel Gelders Gerstenat

Nevel Artisan Ales

Nevel Gelders Gerstenat is een Sour. Speciaal gebrouwen voor de crowdfunding om te kunnen blijven brouwen met avontuurlijke, Gelderse ingrediënten.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Meander van Nevel Artisan Ales is 'Beste bier van Nederland'

Meander van Nevel Artisan Ales is overall winnaar van de Dutch Beer Challenge en is nu een jaar lang 'Het beste bier van Nederland'.

Verder lezen

Nevel start crowdfundingsactie Gelders Gerstenat

Nevel begint een crowdfunding om een 100% lokaal bier te brouwen. Je steunt de brouwerij door een pakket te kopen.

Verder lezen

Nevel Artisan Ales komt met Tumult en Duister

Het najaar komt langzaam maar zeker dichterbij en dat betekent dat Nevel donkere bieren gaat uitbrengen.

Verder lezen

Pine Trees and Cemeteries nieuw bij Nevel Artisan Ales

Samen met Burial Beer Co en Frontaal heeft Nevel een bier gebrouwen dat het beste van eigen natuur biedt.

Verder lezen