Brouwerij Nevel Artisan Ales

Nevel Artisan Ales is een bierbrouwerij uit Nijmegen. Deze rustieke, eigenzinnige en duurzame brouwerij is gelegen aan het toegangsplein van het Honigcomplex.

Als enige brouwerij in Nederland richt Nevel Artisan Ales zich volledig op de traditionele brouwtechniek van gemengde gisting, waarbij naast gewone brouwersgist ook allerlei microben uit de omgeving worden toegevoegd aan het bier. Dit zorgt voor spannende smaken en een goede gelaagdheid.

Sommige bieren gaan jong en fris op fles, andere krijgen de tijd om na te rijpen op houten wijn- en whiskyvaten. Soms voegen de brouwers daarna nog (zelf geplukt) fruit, kruiden of boombast toe, om de perfecte balans te creëren. De bieren zijn ambachtelijk en uitdagend: soms fris en droog, heerlijk bij een maaltijd, maar soms ook rins en complex, om rustig van te genieten.

Onze topbieren

9,7

Nevel Artisan Weder

Nevel Artisan Ales

Weder van Nevel Artisan Ales is een Wild Ale gebrouwen met gruit. Voor de kruidige noten is gebruik gemaakt van; gagel, bijvoet en duizendblad. Het bier is vergist met een mengsel van Kveik (Noorse Biergist) en wilde gisten.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,5

Nevel Artisan Waan

Nevel Artisan Ales

Waan is een blend van Barrel Aged Golden Sours gebrouwen in samenwerking met Brouwerij Frontaal uit Breda. Een intens bier met fruitige tonen van witte druif, mango en passievrucht!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur

8,9

Nevel Artisan Alm

Nevel Artisan Ales

Alm is een droge Saison met kruiden uit de Summer Series van Nevel Artisan. In deze nieuwe batch zijn er gedroogde zomeralsem uit De Ommuurde Tuin in Renkum gebruikt. Dit plantje geeft het bier kruidige, grassige en citrusachtige tonen. Het bier heeft een kruidig, wat Belgisch randje gekregen dat samensmelt met de biscuit-achtige moutigheid van het bier. De fruitigheid maakt de smaak rijk in combinatie met de droogheid en het lichte bittertje.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,8

Nevel Artisan Rust

Nevel Artisan Ales

Rust van Nevel Artisan is een Barrel Aged Saison. Dit bier is met Strisselspalt hop gedryhopt. Een volmondig bier met warme houttonen, geel fruit en een milde scherpte. Fris, fruitig met uitgesproken en bijzondere houttonen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

Nevel Artisan Gulzig

Nevel Artisan Ales

Gulzig is de Nevel versie van de populaire New Engeland IPA. Lekker wild en funky door de gistblend die is gebruikt. Dat zorgtvoor aroma’s die je niet direct verwacht bij een dubbel gehopte Pale Ale. Subtiele tonen van mandarijn, braam en… Rokerig leer!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
8,0

Nevel Branie

Nevel Artisan Ales

Nevel Branie is een fris blond bier met het pittige temperament van bourbon. Het bier is gebrouwen met roekeloos veel Nijmeegse St Jansrogge, waardoor je een bijzonder vol en filmend mondgevoel ervaart. In de neus vind je rijp fruit, voornamelijk appel, abrikoos en perzik. In de smaak komt daar kokos, vanille en een zweem amandel bij. De lange afdronk biedt een warm bourbon karakter met een lichte prikkeling in de keel.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur

Nieuw
7,9

Nevel Minne

Nevel Artisan Ales

Nevel Minne is een wild blond bier. Het bier heeft toetsen van citrus en appel en heeft een fruitige bitterheid in de afdronk. Minne is een kruidig en rijk bier met mooie pepertonen en subtiele moutigheid.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Nevel Artisan Heimwee

Nevel Artisan Ales

Nevel Artisan Heimwee is een sour met een zeer complex bouquet. Veel fruitige tonen onder meer afkomstig van de toegevoegde Opal pruimen. Daarnaast heeft dit bier een licht kruidig karakter. Een bijzonder bier waarin heel veel valt te ontdekken.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Nevel Artisan Ales komt met Tumult en Duister

Het najaar komt langzaam maar zeker dichterbij en dat betekent dat Nevel donkere bieren gaat uitbrengen.

Verder lezen

Pine Trees and Cemeteries nieuw bij Nevel Artisan Ales

Samen met Burial Beer Co en Frontaal heeft Nevel een bier gebrouwen dat het beste van eigen natuur biedt.

Verder lezen

Met een Bierista Bierdiploma wordt het nog veel leuker

Met de Bierista Bieropleiding haal je je Bierdiploma. Je bent nu een vat vol bierkennis en krijgt ook nog eens heel veel korting.

Verder lezen

Grondslag, Branie en Rijf nieuw bij Nevel Artisan Ales

Op de valreep van juli presenteert Nevel maar liefst 3 nieuwe bieren, en de terugkeer van 2 vertrouwde namen.

Verder lezen