Uitkijken naar de opening van Gastropub Van Kinsbergen!

23 juni 2018 om 08:00

Half juli opent in het Zeeheldenkwartier in Den Haag de nieuwe gastropub Van Kinsbergen. Den Haag kijkt met volle teugen uit naar de opening van deze nieuwe hotspot, en wij natuurlijk ook! Charlotte Wagenaar kreeg een sneak preview en dat deelt zij natuurlijk graag met je.

Met een knipoog

De naam van nieuwe Haagse Gastropub Van Kinsbergen verwijst direct naar de gelijknamige, eigenwijze maar persoonlijke, zeeheld, met een knipoog naar lullo Van Binsbergen. Het wordt een ontmoetingsplaats voor iedereen: buurtgenoten, bezoekers, families en zeker bierliefhebbers! Met vijftien taps en een eigen microbrouwerij is er genoeg om van te genieten.

Zeeheldenbier en meer

Uit de taps stromen straks verschillende bieren en ciders uit binnen- en buitenland. Standaard op tap is hun eigen bier, de Van Kinsbergen Pale Ale, die wordt gebrouwen bij de Haagse Brouwmeesters (EiberScheveningenCrooked Spider). Het recept ontwikkelden de eigenaren zelf, maar om te garanderen dat er altijd genoeg is voor op de vaste tap laten ze het extern brouwen. De bedoeling is dat het op den duur ook op fles verkrijgbaar is, zodat er altijd en overal kan worden genoten van een echt Zeeheldenbier. Die buurtfunctie is voor Van Kinsbergen erg belangrijk. Voor de aanschaf van opslagtanks gaan zij een crowdfunding campagne opzetten. 

Ook is er altijd een bier uit de eigen microbrouwerij op tap verkrijgbaar. In de microbrouwerij kan twee keer achter elkaar 250 liter bier worden gebrouwen. Met de microbrouwerij willen de nieuwe eigenaren aansluiten bij het karakter van het Zeeheldenkwartier, waar nog veel producten lokaal worden gemaakt en verkocht. Het biertype zal steeds wisselen. Van Kinsbergen begint deze zomer met een American Wheat Ale. Voor de herfst staat met potlood al een Scotch Ale gepland.

Gezellig en gastronomisch

Eigenaren Patrick, Bas en Lara brengen hun horeca- en ondernemerservaringen bij elkaar op deze nieuwe plek. Het gastropub Van Kinsbergen Den Haagconcept is geïnspireerd op de Britse trend die de gezelligheid en laagdrempeligheid van een traditionele pub combineert met restaurantwaardig eten en een frisse uitstraling. Van Kinsbergen voegt daar een vleugje grand café aan toe, met een ruime keuze aan dranken: naast bier zullen er ook bijzondere soorten gin en diverse anere sterke dranken verkrijgbaar zijn. Ook komen er vleesgerechten van de houtskoolgrill, voorgerechten die je met tafelgenoten kunt delen en een uitgebreide borrelkaart.

Van Kinsbergen is gelegen aan het Prins Hendrikplein, met een groot terras voor de zomerse dagen en een gevelterras met heaters. Bij een Hollands buitje en in de wintermaanden is het ook binnen goed vertoeven, met een volledig vernieuwde aantrekkelijke inrichting.

Van Kinsbergen opent haar deuren op 18 juli. Doordeweeks is de gastropub open van 11:00 tot 1:30 uur en in het weekend van 10:00 tot 2:30 uur.

Door Charlotte Wagenaar