Brouwerij Lowlander Beer

Lowlander Beer is een Amsterdamse bierbrouwerij die sinds 2015 terugreist naar de Nederlandse oorsprong van brouwen en distilleren. In vervlogen tijden combineerden brouwers bier namelijk met botanicals om hun brouwsels extra smaak te geven. Het gruit, zoals de vaak geheime kruidenmix genoemd werd, is in de huidige brouwerijen veelal verdrongen door hop. Lowlander Beer raakte hierdoor geïnspireerd om op de oorspronkelijke manier bier te gaan maken.

Vanuit hun ervaring bij zowel brouwerijen als gin- en jeneverdistilleerderijen experimenteerden de ‘Lowlanders’ met verschillende botanicals voor in hun bier. Deze expeditie brengt hen bij Jacob Hooy voor de beste kwaliteit smaakmakers. In 1743 opende Hooy een kruidenkraam op de Amsterdamse Nieuwmarkt; de historische kruidenier is meer dan drie eeuwen later nog altijd dè specialist in de kruiden en specerijen. De brouwers van Lowlander konden hier dan ook hun plezier op!

Een onstilbare honger naar nieuwe ontdekkingen zit Lowlander Beer in het bloed. De bierbrouwers zetten onophoudelijk koers naar een uitbreiding van het assortiment!

Onze topbieren

8,2

Lowlander American Pale Ale

Lowlander Beer

Lowlander American Pale Ale is een verfrissend bier vol citrusaroma's. Dit dankt het bier aan een bijzondere combinatie van kruiden en specerijen. Tijdens het brouwen is de schil van bloedsinaasappel gebruikt, die zorgt voor citrusaroma's en een vleugje framboos. Daarnaast is sumak gebruikt. Ook deze botanical zorgt voor citrusachtige frisheid.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Lowlander IPA

Lowlander Beer

Lowlander IPA is een India Pale Ale gebrouwen met veel hop en extra ingrediënten om nog meer diepgang te creëren. Zo is koriander en witte thee toegevoegd, waardoor dit bier een heerlijke frisse smaak krijgt. Dit is een ronde IPA, waar je makkelijk een tweede glas van bestelt.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Lowlander Winter IPA

Lowlander Beer

Lowlander Winter IPA is een winterbier. Een bijzonder winterbier! Het is namelijk niet donker en verwarmend zoals je gewend bent van een winterbier, maar juist verfrissend en licht fruitig. Heerlijk na een frisse winterwandeling of intensieve buitenbarbecue!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Lowlander 0.3% Organic Blonde Ale

Lowlander Beer

Lowlander 0.3% Organic Blonde Ale is een biologisch Blond bier. Gebrouwen met citroenschil en bloemen van een sinaasappelboom en verschillende citrusplanten. Een heerlijk verfrissend bier op warme dagen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Lowlander Botanical Brut

Lowlander Beer

Lowlander Botanical Brut is een Limited Edition bier dat gebrouwen is met naalden van gebruikte kerstbomen. Het bier heeft een subtiele fruitigheid en bevat typische Sauvignon Blanc aroma's door de toevoeging van Nelson Sauvin hop. Een botanisch bier, wijn en champagne in één.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
7,3

Lowlander White Ale

Lowlander Beer

Lowlander White Ale is een bier dat net even iets anders is gebrouwen dan je eigenlijk zou verwachten. Er zijn 'botanicals' aan toegevoegd. Deze botanicals zijn curacao, vlierbloesem en kamille. Hierdoor is de verfrissende bier extra bloemig en fruitig!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Lowlander Poorter

Lowlander Beer

Lowlander Poorter is een Porter met wellicht Nederlandse roots. Het is een rijk en donker bier met tonen van chocolade en vanille. Bitterheid is zeker aanwezig, maar rolt naar binnen, omdat de scherpe kantjes er zijn afgehaald door de milde vanilletonen.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Lowlander Organic Blonde Ale 4%

Lowlander Beer

Lowlander Organic Blonde Ale 4% is een biologische Blond. Een soepel en zacht bier met toetsen van citroen en honing.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Lowlander Bierpakket verkrijgbaar in de shop

Voor nog geen vijftig euro kun je genieten van het Lowlander Bierpakket dat nu te koop is in de shop. Kun je je favoriete Lowander bier voortaan lekker zelf tappen.

Verder lezen

Lowlander microfust voor thuis

Lowlander Beer heeft de oplossing voor een 'over-de-schuting-borrel' met de buren: een handig 5-liter microfust!

Verder lezen

Lowlander Beer lanceert 'Try January'

Geen Dry January maar Try January. Lees meer over de bijzondere actie van Lowlander Beer.

Verder lezen

Lowlander Winter IPA brengt de kerstboom in je glas

Lowlander Beer heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Dan leidt tot creatieve uitspattingen, zoals de Lowlander Winter IPA.

Verder lezen