Brouwerij Lowlander Beer

Lowlander Beer is een Amsterdamse bierbrouwerij die sinds 2015 terugreist naar de Nederlandse oorsprong van brouwen en distilleren. In vervlogen tijden combineerden brouwers bier namelijk met botanicals om hun brouwsels extra smaak te geven. Het gruit, zoals de vaak geheime kruidenmix genoemd werd, is in de huidige brouwerijen veelal verdrongen door hop. Lowlander Beer raakte hierdoor geïnspireerd om op de oorspronkelijke manier bier te gaan maken.

Vanuit hun ervaring bij zowel brouwerijen als gin- en jeneverdistilleerderijen experimenteerden de ‘Lowlanders’ met verschillende botanicals voor in hun bier. Deze expeditie brengt hen bij Jacob Hooy voor de beste kwaliteit smaakmakers. In 1743 opende Hooy een kruidenkraam op de Amsterdamse Nieuwmarkt; de historische kruidenier is meer dan drie eeuwen later nog altijd dè specialist in de kruiden en specerijen. De brouwers van Lowlander konden hier dan ook hun plezier op!

Een onstilbare honger naar nieuwe ontdekkingen zit Lowlander Beer in het bloed. De bierbrouwers zetten onophoudelijk koers naar een uitbreiding van het assortiment!

Onze topbieren

8,2

Lowlander Floral Ale

Lowlander Beer

Lowlander Floral Ale is een De Floral Ale is gebrouwen met hibiscus, ananas en limoen. Die botanicals zorgen niet alleen voor de tropische smaak en bloemige tonen, maar ook voor die knalroze kleur.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Lowlander American Pale Ale

Lowlander Beer

Lowlander American Pale Ale is een verfrissend bier vol citrusaroma's. Dit dankt het bier aan een bijzondere combinatie van kruiden en specerijen. Tijdens het brouwen is de schil van bloedsinaasappel gebruikt, die zorgt voor citrusaroma's en een vleugje framboos. Daarnaast is sumak gebruikt. Ook deze botanical zorgt voor citrusachtige frisheid.

American Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Lowlander IPA

Lowlander Beer

Lowlander IPA is een India Pale Ale gebrouwen met veel hop en extra ingrediënten om nog meer diepgang te creëren. Zo is koriander en witte thee toegevoegd, waardoor dit bier een heerlijke frisse smaak krijgt. Dit is een ronde IPA, waar je makkelijk een tweede glas van bestelt.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Lowlander Winter IPA

Lowlander Beer

Lowlander Winter IPA is een winterbier. Een bijzonder winterbier! Het is namelijk niet donker en verwarmend zoals je gewend bent van een winterbier, maar juist verfrissend en licht fruitig. Heerlijk na een frisse winterwandeling of intensieve buitenbarbecue!

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Lowlander Hazy IPA

Lowlander Beer

Gebrouwen met passievrucht en mango is Hazy IPA een fris, sappig bier met 6% alcohol.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Lowlander 0,3% IPA

Lowlander Beer

Lowlander 0,3% IPA is een fris en fruitig alcoholarme IPA. Het bier is gebrouwen met mango, kardemom en sinaasappelschil.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Lowlander Botanical Brut

Lowlander Beer

Lowlander Botanical Brut is een Limited Edition bier dat gebrouwen is met naalden van gebruikte kerstbomen. Het bier heeft een subtiele fruitigheid en bevat typische Sauvignon Blanc aroma's door de toevoeging van Nelson Sauvin hop. Een botanisch bier, wijn en champagne in één.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Geniet van Tompouce Blonde: Fris, fruitig en nu ook alcoholarm

Dit milkshake-style blond bier is opnieuw tot leven gebracht door de samenwerking tussen Lowlander en HEMA.

Verder lezen

Lowlander Beersecco: De ultieme feestelijke blend

Lowlander lanceert Beersecco, een unieke mix van bier en prosecco. Deze 6.8% alcoholische drank combineert glera-druiven, saison-gist, rozemarijn en citrus.

Verder lezen

Lowlander in stijl met Oranje Tompouce IPA

Lowlander Beers heeft na het succes van de Tompouce Ale iets nieuws voor Koningsdag: de Oranje Tompouce IPA.

Verder lezen

Lowlander presenteert natuurpositieve gin

Botanisch brouwer Lowlander presenteert een wereldwijde primeur: een natuurpositieve gin.

Verder lezen