Lowlander Beersecco: De ultieme feestelijke blend

15 november 2023

Lowlander, bekend om zijn botanische bieren, verrast ons weer eens met een unieke creatie: Lowlander Beersecco. Dit is geen gewoon bier; het is een revolutionaire mix van bier en prosecco, een ware traktatie voor liefhebbers van beide dranken. Met een alcoholpercentage van 6.8%, biedt deze sprankelende blend het beste van twee werelden in één feestelijke fles. 

Het brouwen met botanicals, een specialiteit van Lowlander, speelt een cruciale rol in de Beersecco. Dit feestelijke brouwsel combineert de glera-druif, bekend van prosecco, met saison-gist, rozemarijn, en citrus. Het resultaat is een verfrissend, droog bier met een fruitige druivensmaak, aangevuld met kruidige en citrustonen. 

Naast het genot voor de zintuigen, biedt Lowlander Beersecco ook een milieuvriendelijke optie. Met 1% van elke verkoop die naar herbebossingsprojecten gaat, is het een drank waar je zowel van kunt genieten als goed mee kunt doen.

De grootste uitdaging tijdens het brouwproces was het behouden van de aroma's van de druiven. Dit leidde tot een hybride brouwproces waarbij bier en prosecco afzonderlijk vergist werden en pas later gemengd werden, zonder toegevoegde suikers.

Lowlander Beersecco is een feest om te drinken, met zijn bruisende karakter en een harmonieuze balans tussen het zoete en bittere van bier en de kruidige tonen van rozemarijn en citroen. Het is ideaal als aperitief of in combinatie met kleine hapjes zoals citroen-ricotta bruschetta of kippenvleugeltjes gemarineerd in citroen en rozemarijn.

Verkrijgbaarheid en verpakking

Lowlander Beersecco wordt verkocht in een stijlvolle champagnefles van 75CL, versierd met het iconische Lowlander Plimsollmerk. Het is verkrijgbaar voor €7,99 in de Lowlander webshop en bij diverse winkels waaronder HEMA en Albert Heijn.