Word mede-eigenaar van Jopen

18 april 2024

Jopen, de craftbierbrouwerij uit Haarlem, heeft een spannende kans voor alle bierenthousiastelingen aangekondigd. Via een unieke crowdfundingcampagne biedt Jopen nu de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden. Dit initiatief zal de brouwerij ondersteunen in haar plannen voor groei, verduurzaming en innovatie.

Deze brouwerij, die haar wortels heeft in een burgerinitiatief uit 1994 tijdens het 750-jarig jubileum van stadsrechten van Haarlem, is nu uitgegroeid tot de grootste craftbierproducent van Nederland. De bieren bereiken 2300 horecagelegenheden en 5600 winkels en worden zelfs in 18 landen gewaardeerd.

Het directeursduo, Michel Ordeman en Lydian Zoetman, zijn vastberaden om de groei voort te zetten met onder andere nieuwe productielijnen en een duurzamere brouwerijinfrastructuur. “Er is een wereld aan mogelijkheden voor craftbier, en wij willen deze toekomst graag samen met onze fans vormgeven,” aldus Ordeman.

Investeerders kunnen vanaf €235,32 instappen en ontvangen in ruil certificaten van aandelen, waarmee ze daadwerkelijk mede-eigenaar worden. De campagne, die doorloopt tot eind mei, heeft als streefdoel €2,5 miljoen te verzamelen. Details over hoe je kunt participeren zijn beschikbaar op het NxChange platform en in het begeleidende pitchdeck.

Jopen heeft al ervaring met het samenbrengen van een community rondom hun brouwerij. Sinds 1997 heeft de brouwerij 'Jobligaties' uitgegeven aan de eerste groep investeerders. Deze groep is nog steeds nauw betrokken en vormt samen met de medewerkers een grote Jopenfamilie. Nu wordt deze familie mogelijk nog uitgebreider met het (J)Open Crowd Event, een bierfestival exclusief voor investeerders.

Met deze campagne streeft Jopen ernaar om meer bierliefhebbers deel te laten nemen aan hun avontuur. Als je geïnteresseerd bent om bij te dragen aan de toekomst van Nederlandse craftbier, dan is dit je kans. Wacht niet te lang, want de mogelijkheid om in te stappen sluit eind mei.