Omzet Heineken steeg het afgelopen jaar met 5%

12 februari 2018 om 08:45

Bierconcern Heineken heeft 2017 met een grote glimlach af kunnen sluiten. Afgelopen jaar steeg het percentage winst naast een hogere totale omzet. Niet alleen de eigen bieren hebben hun vruchten afgeworpen, ook de overnames zorgen voor een flinke groei.

Heineken blijft groeien

Het bedrijf heeft deels van de afgelopen overnames geprofiteerd maar heeft ook op eigen kracht mooie groeicijfers kunnen realiseren. Het totale biervolume is vorig jaar met 3% gestegen in vergelijking tot 2016. Heineken zette een jaaromzet om van €21,9 miljard. Dat betekent een stijging van 5% procent.

Uiteindelijk bleef er een winst van €2,2 miljard over. Daarmee viel de winst op autonome basis ruim 9,5% hoger uit. Ook de volumegroei van het merk is zeer positief te noemen. Met een groei van 4,6% was afgelopen jaar het beste jaar sinds tijden!

In Vietnam en China was het merk iets minder populair. Dit komt grotendeels door problemen met de verspreiding van het bier. Het merk Tiger, een belangrijk biermerk in Azië, is ook in handen van Heineken.

Alcoholvrij Pils

Een deel van het succes van afgelopen jaar is te denken aan de introductie van Heineken 0.0. Dit alcoholvrije Pils is ondertussen in 16 landen wereldwijd verkrijgbaar en de komende tijd wordt het bier ook op andere markten verder uitgerold. Heb jij Heineken 0.0 al eens gedronken? Laat ons hier weten wat jij er van vindt!

All over the world

In Azië bleek de groei van het merk ook dit jaar weer het sterkst. Het laatste kwartaal van 2017 was goed voor een volumegroei van ruim 11% in deze regio. Er werd hier over heel 2017 ruim 9% meer bier verkocht. In Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa is er over heel 2017 een groei van 4,8% gemeten. Europa maakte die jaar niet al te veel verschil.

In Noord- en Zuid-Amerika is er toch ruim 3% gewonnen. De wijziging van de belastingregels in de Verenigde Staten zal volgens Heineken-topman Jean-François van Boxmeer positief uitpakken voor de sector en dus ook voor Heineken. Financieel directeur Laurence Debroux verwacht daarbij ook een positieve impact door de recente overname van de Amerikaanse speciaalbiermaker Lagunitas.