Meer over bier || Smaakcategorieën: Donker & Rijk

28 januari 2018 om 08:00

Op Bierista.nl zijn alle bieren ingedeeld in zes verschillende categorieën: Fris & Fruitig, Blond & Krachtig, Soepel & Subtiel, Donker & Rijk, Amber & Elegant en Intens & Uitdagend. Op deze manier wordt het makkelijker bieren in een bepaald licht te zien, te ontdekken welke smaak jou het meest aanstaat of bieren te combineren met gerechten. 

Donker & Rijk

Bieren in de categorie Donker & Rijk zijn vooral verleidelijke, volle, donkere bieren met herkenbare aroma’s van karamel en kandij. Tot deze categorie behoren onder meer de Quadrupels, zware en licht donkere bieren, Bockbieren, Schwarz bieren en Oud Bruin bieren zoals:

Gebrande, geroosterde en gerookte smaken zijn deze categorie dus niet vreemd. Onthoud dat deze categorie je nog wel eens kan verrassen, dat maakt deze categorie ook zo leuk voor bierliefhebbers. Er zijn een hoop gelijkenissen maar ook verschillen te ontdekken. Deze donkere, volle bieren kan je vooral goed combineren met wildgerechten, schimmelkazen, chocolade desserts en rood vlees.

Ook een van de meest gewaardeerde en zelfs vaak genoemd als het beste Trappistenbier van de wereld, Westvleteren 12, hoort in deze biercategorie thuis.

Benieuwd naar andere bieren die in de categorie Donker & Rijk passen? Klik dan door naar Bierista’s 10 op een rij!

Door Frouke van Loo