Brouwerij BRLO

BRLO is een afgeleide van een oude benaming van de stad Berlijn. Deze brouwerij van de echte bierliefhebbers is gevestigd in de Duitse hoofdstad. Een bekend bier dat BRLO brouwt is de Berliner Weisse.

Onze topbieren

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

BRLO German IPA

BRLO

BRLO German IPA is uitsluitend gebrouwen is met Duitse hoppen. Het bier heeft een stevige, bittere afdronk.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

BRLO Blurry Vision

BRLO

BRLO Blurry Vision is een Hazy IPA van 6,5%. Een soepel bier vol met een overdaad aan smaken van perzik en ananas.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

BRLO Baltic Porter

BRLO

BRLO Baltic Porter is een Baltic Porter uit Berlijn. Vol met donkere aroma's van geroosterde mout, karamel, chocolade, koffie en gedroogd fruit.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

BRLO Naked

BRLO

BRLO Naked is een alcoholvrij bier met tonen van tropisch fruit. De kleur is donker, het bier heeft een stevige body en een bittere afdronk. Review-artikel door Alain Schepers Je moet echt even goed kijken op het witte label. Heel bescheiden, haast onopvallend, lees je BRLO Craft Beer - Naked. Daarboven een zegel met de Berlijnse beer, een gerstaar en een hopbel. Voor ons staat het alcoholvrije bier van deze craft bierbrouwerij uit de Duitse hoofdstad. Wist je dat BRLO staat voor de oude Slavische benaming van Berlijn? Het antwoord op deze quizvraag pik je toch weer leuk even mee. De BRLO Naked is behoorlijk donker. Donkergoud, oranje tot amber, in die range moet je denken. Het bier is licht mistig en heeft een bescheiden licht gekleurde schuimkraag. De aroma's zijn vooral fruitig. Tropisch fruit komt naar voren, maar ook wat zoete moutige geuren, die een duidelijk indruk geven van karamel. Pale Ale De smaak is in aanvang zacht, zoet en wat fruitig. Dan komt daar een forse bitterheid overheen. Die is echt niet mals. Een check leert dat dit bier 40 IBU heeft en dan mag je wat bitterheid verwachten. De zoetheid vlakt de bitterheid snel af, waardoor de nasmaak bitterzoet wordt. Zeer aangenaam. Een prima Pale Ale. Drie soorten hop O ja, hadden we al gezegd dat dit bier alcoholvrij is? Als je het niet weet merk je het niet of nauwelijks. Het bier is gebrouwen met gerstemout, tarwemout en drie soorten hop (Lemondrop, Mandarina Bavaria en Citra). En slechts 26 kcal per 100 ml. Daar kun je makkelijk nog een glaasje van nemen. De moutige zoetheid en de bitterheid van dit bier leiden je af van het 'alcoholvrije'. Naked heeft mooie volle body en krachtige bittere smaak. Je moet wel van bitterheid houden, maar de Naked zou in een blindproeverij menigeen op het verkeerde been zetten als werd gevraagd of dit een alcoholvrij bier is of niet. Alternatieven Mocht je van hoppige, bittere alcoholvrije bieren houden, dan zijn de volgende alcoholvrije bieren misschien ook wel iets voor jou: Non IPA van Jopen, de Bavaria 0.0 IPA of de Playground non-alcoholic van vandeStreek bier. De Naked van BRLO is een prima bier voor bij de barbecue.

Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,8

BRLO Pale Ale

BRLO

BRLO Pale Ale is een Pale Ale van 6,0%. Door dry hopping is een heerlijk, fruitig aroma ontstaan in het bier. Winnaar van de World Beer Silver Award 2017.

Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

BRLO rukt op in Nederland

BRLO is een snelgroeiende Berlijnse craftbrouwerij, die ook in Nederland met spannende bieren steeds meer fans aan zicht bindt.

Verder lezen

MRYIA IPA - collab voor Oekraïne

BRLO, een bekende brouwerij uit Berlijn, heeft de handen ineen geslagen met Underwood Brewery uit Kiev.

Verder lezen

Review: BRLO - Naked

Naked is de alcoholvrije Pale Ale van de Berlijnse brouwerij BRLO. Naked doet vermoeden dat het een uitgekleed bier is. Is dat ook zo?

Verder lezen