BRLO rukt op in Nederland

28 september 2022
Bier&cO en het Berlijnse merk BRLO hielden begin deze week een lanceringsevenement op de Amsterdamse NDSM-werf.

Meer dan 100 zakenpartners, bareigenaren en liefhebbers van ambachtelijk bier uit de Nederlandse bierwereld brachten een onderhoudende avond met BRLO door, leerden over de wereld van BRLO tijdens een merkpresentatie door mede-oprichter en CEO Katharina Kurz in het NDSM Theater, proefden een selectie van 13 verschillende BRLO-bieren en wisselden veelbelovende ideeën uit tijdens een flying dinner in restaurant IJver later op de avond.

Blurry Vision

BRLO liet de gasten kennismaken met unieke BRLO-bieren zoals Lederhoppen, een seizoensgebonden Festbier dat het Beierse Oktoberfest viert, BRLO Blurry Vision, een fruitige New England IPA, en Berlin Jam 2.0, een Berliner Weisse gebrouwen met aardbeien. Hiernaast werden uiteraard ook BRLO’s kernbieren BRLO West Coast IPA, BRLO German IPA, Happy Pils, BRLO Helles, Porter en meer geschonken.

Duitse brouwkunst

Rick Kempen, Bierambassadeur van Bier&cO: “Duitsland geldt als een van de vier klassieke bierlanden in Europa, maar is een overwegend conservatieve markt. Juist dan is het geweldig een Duits craft biermerk te zien ontstaan dat de klassieke Duitse brouwkunst en het fanatisme als het om kwaliteit gaat, te zien verenigen met moderne bierstijlen. Bovendien staat BRLO voor een inclusieve en open levenshouding, iets wat bij Bier&cO ook een kernwaarde is. Wij zijn er dus trots op om na de vertraging vanwege Covid nu vol gas te kunnen met het hipste Duitse craft bier uit de hipste Duitse stad!”

Over BRLO

BRLO is de oude Slavische naam voor Berlijn en kan pas na een paar bieren foutloos worden uitgesproken. Katharina Kurz, Christian Laase en meesterbrouwer Michael Lembke richtten in 2014 het Berlijnse biermerk BRLO op. Ben Pommer kwam in 2016 bij de oprichters om het culinaire concept van BRLO gastronomie verder te ontwikkelen.

Inspiratie

Vandaag exploiteert BRLO twee brouwerijen met een totale productiecapaciteit van 31.000 HL, met faciliteiten voor bottelen, vaten, inblikken, opties voor contractbrouwen & productie van niet-alcoholische dranken. Dan is er het BRLO BRWHOUSE in Gleisdreieck in Berlijn, gebouwd uit 38 gebruikte zeecontainers waarin het hoofdkantoor, een proefbrouwerij, ons restaurant en een biertuin zijn ondergebracht.
 
Als Berlijnse brouwerij en gastronomiebedrijf staat de onderneming voor moderne bierdiversiteit en onderscheidende ervaringen. Elk jaar brouwt BRLO met creativiteit en passie veel verschillende soorten bier, waarbij zowel Duitse klassiekers als internationale bierstijlen als inspiratie dienen.