Martin van Werkhoven Nijkerk, Nederland

Bierista - 20 Badges - 6285 Biercoins - 198 Reviews
Bierista Bierdiploma
Bierista proefcertificaat
Badge Texels
Badge Gulpener
Badge Lagunitas
Badge Bronckhorster
Badge Grolsch
Badge Bierquiz 2019
Badge Speedcourse Leffe
Badge Hertog Jan Abdijbieren
Badge Bud
Badge Oktoberfest
Badge Bockbier
Badge Bierquiz 2020
Badge Brouwersnös
Badge Bier & Spijs
Badge Uiltje Brewing Company
Badge Flying Dutchman

Review badges 198 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
8,0

"Dit bier is niet zo heel gek veel van bekend.... het is afkomstig van een bedrijf welke normaliter Advokaat maakt. Daarnaast hebben ze volgensmij maar 2 bieren, Boerke en Boerinneken. Deze Boerinneken is eigenlijk best heel lekker, zeker als je je bedenkt dat het eigenlijk geen brouwers zijn. Boerinneken zit VOL met smaak! Ze heeft zoetige & zomerse mout tonen, maar niet overheersend. Ze is lekker fruitig. En ze is vol romig en zacht, zo zacht dat het smaakt als een vatgerijpt bier. (dat kan het volgens mij ook zijn, maar kan het nergens terugvinden)"

Review : Boerinneken
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,0 Zicht Echt jammer dat de schuimkraag eigenlijk gewoon direct weg is bij het inschenken. Er lijkt zoveel Hop olie in te zitten dat deze gewoon tegen de zijkant van je glas blijft plakken.... dat ziet er gewoon vreemd uit. en dat is echt jammer! de smaak blijft voor mij het belangrijkst maar als je deze ingeschonken krijgt op een terras, dan zou ik zeggen... neem maar weer mee. Ze is licht Amber kleurig en licht mistig.

8,0 Neus Heerlijke zacht zomerse mout en een lichte kruidigheid.

8,0 Smaak Heerlijk zacht en vol mondgevoel met zomerse lichte zoetigheden van fruit en hop, welke mooi in balans liggen met de kruidigheid. Ze is zo zacht in de mond, tezamen met de enigszins complexe smaak verwacht ik daarom dat deze vatgerijpt is. de afdronk is bitterzoet.

Spijssuggestie Niets, gewoon van dit vreemde, eigenzinnige en vooral lekkere bier genieten!

8,8

"Heerlijk karaktervol en smaakvol bier! mooi in balans en complex. Frisse fruitige smaken gecombineerd met een lekkere kruidigheid en een vleugje Calvados maken dit bier een ware beleving! "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,8 Zicht Mooie diep gele kleur, lekker mistig en deze heeft een fijne schuimkraag.

8,5 Neus Best wel sterk alcoholisch in de neus voor een bier met "maar" 8,5%... dat zal wellicht door de Calvados komen maar het verdrukt een beetje de fruitigheid. de kruidigheid blijft wel behouden.

8,8 Smaak De alcoholische neus vind je niet terug in de smaak. Dit bier is vol van smaak, heeft veel aroma`s en is boterzacht in de mond. fruitigheid, kruidigheid en het vleugje Calvados liggen perfect in balans. Toch proef je het karakter en de complexiteit bij iedere slok welke zacht en fris bitter wegzakt in je keel.

Spijssuggestie Nou.... liever niets!! maar als je er wat bij wilt, dan zouden fijne kazen of zomerse gerechten een prima combi zijn.

8,5

"Echt wel 1 van de betere IPA’s welke ik geproefd heb! Volle fruitige smaken maar niet dat knalharde bittere wat je van een IPA verwacht. Deze is vol van smaak, maar subtiel in de afdronk en niet zo droog en stak als anderen. Dat spreekt mij persoonlijk wel aan."

Review : La Goudale IPA
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,8 Zicht Fijne gele heldere kleuren, en een fijne schuimkraag.

8,4 Neus Ja, echt die heerlijke IPA kenmerkende fruitigheid en hoppigheid.

8,5 Smaak Ook in de smaak tref je de kenmerkende fruitigheid en hoppigheid, maar deze brengt ‘t wat subtieler en heeft een lichte romigheid. Daardoor is deze wat minder strak en knalt ‘t wat minder hard in de mond. HEERLIJK!!

Spijssuggestie Vette vis of kippendij.

7,6

"Dit is echt een fijne en toegankelijke Tripel!! Smaakvol, mooi in balans, fruitig, kruidig en lekker zacht romig."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Geel en heerlijke troebel met een hele sterke schuimkraag!

7,7 Neus Heerlijke zachte zoete fruit tonen met een lichte citrus en kruidige toets.

7,6 Smaak Eigenlijk net als de neus, zoeterige fruitigheid met een vleugje citrus en kruiden. In de mond lekker romig en fris bitter in de afdronk.

Spijssuggestie Lekkere kaasplank.

6,8

"Net als andere Franse dingen…. Je moet ervan houden zeg maar. Voor mij is deze te zoet. Ik houd ECHT van romig maar dit is gewoon weeïg. Weinig fris of kruidig. Voor mij is dit ‘m niet."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Goudgeel, helder en een snel wegzakkende schuimkraag.

6,8 Neus Ook hier, net niet. Het zoete overheerst.

6,8 Smaak Voor mij te zoet. Het romige slaat door in iets ondefinieerbaar weeïgs en plakkerigs.

Spijssuggestie Frisse kruidige hapjes, en VEEL!

7,3

"Heel lekker zacht en subtiel Blond bier, maar mist hierdoor wel wat pit, ballen of iets waarvan je mag zeggen dat dit ‘m een karakter heeft. Maar dit bier is een allemansvriend en fijn doordrinkbaar."

Review : Val Dieu Blond
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,9 Zicht Wat donkerder goud geel, licht mistig en een fijne schuimkraag.

7,4 Neus Zachte subtiele mout geuren met een lichte citrus toets.

7,4 Smaak Net als de neus, zacht en subtiel! Frisse moutige smaak, en wederom een lichte citrus toets. Lekker romig in de mond en een fris bittere afdronk.

Spijssuggestie Zomerse salade of hapjes. Goede kaasplank, maar ook een fijn kipje zou prima passen.

9,0

"Dit is nu echt een bier welke de naam “speciaal bier” maakt!! Speciaal is deze zeker namelijk, maar heeft ook het beste van beiden! Complex in smaak maar blijf toegankelijk. Mooi in balans maar toch een uitgesproken karakter. Een waarvoor je echt mag gaan zitten maar toch makkelijk doordrinkbaar. Enzovoort enzovoort…."

Review : Orval
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

9,0 Zicht Wat een feest!! Een mooie donker gele / Amber achtige kleur. Stevig mistig. En een schuimkraag welke ‘s nachts in je dromen blijft spoken!!

8,8 Neus Als de fles opent, springt de geur er al uit, ongelofelijk!! Mooie frisse fruitige, kruidige en hoppige tonen stuiven je neus in.

8,8 Smaak Phoe Hey, ik ben geen sommelier dus ik probeer maar wat te onderscheiden… door de complexiteit en balans is dit HEEL moeilijk om exact te bepalen. Maar vooral fruitig en kruidig met een licht zuurtje. De hoeveelheid koolzuur is fors en dat maakt ‘m extra verfrissend en bruisend in de mond. Verder heb ik nog nooit een bier geproefd welke zowel een strak/droog EN zacht licht romig mondgevoel geven.

Spijssuggestie Ik zou er liever helemaal niets bij hebben!

7,2

"Superieure presentatie met zo’n glas in een houten plank. De presentatie moet dit bier het dan ook ECHT van hebben, wat betreft de smaak is mij deze behoorlijk te zoet. Veel karamel tonen."

Review : Pauwel Kwak
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

9,0 Zicht Niet alleen het glas maar ook het bier in dit glas is wel een feest om naar te kijken. Mooie presentatie van het glas op een houten plank met houder en het flesje ernaast. Mooi donker Amber kleurig bier met een dikke schuimkraag.

6,8 Neus Zoet van mout en karamel.

6,8 Smaak Wat je ruikt, dat krijg je ook! Zoet van mout en karamel.

Spijssuggestie VEEEL!! zou ik haast zeggen… met een Bourgondisch borrelplankje kun je het zoete wel een beetje afleiden.

7,8

"Erg lekker bier!! Vol van smaak, sterke gebrande mout smaken, koffie en een fijn zurige en romige afdronk."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,8 Zicht Pikzwart, echt niet doorheen te kijken. De schuimkraag is helaas wel heel snel weg.

7,3 Neus Laat ‘m even op temperatuur komen!! Te koud, dan ruik je een melkveehouderij…. Eenmaal op temperatuur komen de gebrande mout tonen en koffie sterk naar boven. De alcohol is daarbij ook flink aanwezig.

7,8 Smaak Lekkere volle rijke smaken van gebrande mout en koffie welke mooi gebalanceerd zijn met de kruidigheid en het lichte zuurtje. Door het zuurtje krijgt dit bier een wat droge toch romige en zachte afdronk.

Spijssuggestie Zoete desserts zou wellicht kunnen, maar ik drink deze het liefst zonder hapjes erbij!

7,2

"Voor mij als niet IPA fan, is deze fijn weg te drinken!! Het Citra gehalte brengt voor mij een fijne toevoeging. Het “hazy” gedeelte biedt een fijne romige afdronk en het kenmerkende bittere IPA gehalte blijft binnen de perken. (Voor mij prettig)"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Haast amber/koper achtige kleuren met dikke mist, zeg maar ERG troebel! De schuimkraag is helaas bijna direct verdwenen.

7,8 Neus Lekkere citrus met zomerse zoete fruit tonen.

7,6 Smaak De Citra en de romigheid zorgen voor mij voor een fijn bier! De sterke en soms overheersende IPA kenmerken worden hierdoor wat vlakker.

Spijssuggestie Lekkere kazen en Provençaalse kip.