Meer over brouwers || Amsterdam Brewboys

13 december 2017 om 08:30

Er is geen bierfestival of Amsterdamse bierspot waar je ze niet tegenkomt, de Amsterdam Brewboys zijn overal! Ontdek de bieren en het verhaal van deze Amsterdamse biermakers.

Door Frouke van Loo

Kick-ass bier

Sinds 2014 is Amsterdam Brewboys een feit. Brouwer Sebastiaan van den Bosch en ondernemer Pieter Langendijk slaan de handen ineen en gaan voor grootse dromen. Ze nemen zichzelf vooral niet te serieus, en dat zie je in alles terug. Al is de drijfveer pertinent ‘Kick-ass Beers’ te maken, je voelt gewoon altijd een vleugje vertier en bovenal bierplezier als je iets van deze Amsterdammers tegenkomt. Er wordt ook keihard genoten wanneer de creaties de gewenste waardering krijgen. Het dak ging er dus ook vanaf toen ‘Hophead Heaven’ tijdens The World Beer Awards 2017 werd uitgeroepen tot ‘Country winner’ in de categorie Pale Beer.

Makerschap

Zoals je uit de handelsnaam van deze brouwers al kan opmaken is Amsterdam belangrijk voor hen. “Amsterdam is voor ons de bakermat van vrijheid, ondernemen en eigenwijsheid. De stad houdt dit in de geschiedenis ook al jaren hoog in het vaandel.”, aldus Pieter. Als eigenaar van Café Langendijk in Amsterdam-Oost kent hij de stad als geen ander. Ook brouwer Sebastiaan heeft zijn eigen kenmerken. Zo heeft hij het brouwen eigen gemaakt toen hij vier jaar in Sydney woonde. Daar heeft hij een geheel eigen stijl aan overgehouden en hij geniet dan ook ten volste van het experimenteren met smaken.

Samen werkt het team toe naar de grote droom… Een eigen brouwerij en proeflokaal waar de bieren direct uit de tank geserveerd worden. Waar ruimte is om te dansen en een biershop waar growlers gevuld kunnen worden met favoriete bieren of men flessen bier van over de hele wereld kan aanschaffen.

Dat klinkt behoorlijk goed toch? Klik hieronder verder om kennis te maken met de bieren van Amsterdam Brewboys:

Heb je deze bieren al eens gedronken? Maak dan hier jouw eigen Bierista account aan en beoordeel deze bieren. Wij zijn benieuwd naar jouw mening!