Lowlander Beer groeit door, op naar Europa en Azië!

22 mei 2018 om 08:30

Iets meer dan twee jaar geleden werd onze Nederlandse biercultuur verrijkt met een nieuwe speler in het veld: Lowlander Beer. De Amsterdamse brouwerij liet al direct een goede indruk achter doordat zij vanaf moment één anders waren dan anderen. Lowlander brouwt namelijk met botanicals. Nu zij Nederland reeds hebben veroverd is het hoog tijd de wereld verder te gaan verkennen. Daarom vervolgt Lowlander Beer hun avontuurlijke reis in bierland nu in Berlijn, Manchester, Londen, Hong Kong en de Nederlandse Antillen. 

Botanisch gebrouwen bieren

Gevestigd in Amsterdam, het historische centrum van brouwen met kruiden en specerijen, begon de brouwerij in 2015 met brouwen op een andere manier: met botanicals, om extra smaak en karakter aan de bieren te geven. De unieke verhalen over de Hollandse handels- en reisgeest op elke fles en het ontwerp zijn geïnspireerd op de wereld van gin en jenever. De ‘Lowlanders’ zijn gefascineerd door distilleren met botanicals en de wereld van cocktails. Ze zijn er dan ook meer dan trots op één van de snelst groeiende brouwerijen in Nederland te zijn. Na een hele hoop, voor hen zelf vrijwel ongelofelijke, postieve feedback van consumenten en horeca, hebben de ondernemers besloten internationaal uit te gaan breiden.

Op avontuur in Europa

De horizon van bier verbreden, dat is wat deze brouwers willen bereiken. Sinds kort hebben zij daarom Jasper Foppele aan boord. ”We zijn vastbesloten om de Lowlands weer op de kaart te zetten voor hun fantastische, smaakvolle bieren; één fles, één bar, één stad tegelijkertijd. Te beginnen met een succesvolle lancering in Berlijn, hét craft beer epicentrum van Duitsland en de perfecte stad om onze innovatieve botanische bieren te introduceren”, aldus Jasper.

En dat gaat lekker. In slechts 3 maanden hebben zij een flinke voetafdruk gezet in Berlijn en omgeving. Inmiddels zijn de Lowlander bieren daar verkrijgbaar bij high-end bars, restaurants, hotels en retailers als Immertreu, R/D Coffee and Craft Beer, Altes Mädchen, Sofitel Kudamm, Katz Orange en KaDeWe.

Ook in Engeland zetten nieuwe high-end bars zoals The Gibson en The Nightjar, Lowlander Beer op hun kaart. Dit inclusief de mooiste beertails! Samen met de Brand Ambassadors voor Londen en Manchester die zij op dit moment werven, bouwen de Lowlanders stap voor stap verder.

En de rest van de wereld!

Onlangs tekende de brouwerij een distributieovereenkomst in Hong Kong en zetten zij dus ook de eerste stappen in de Aziatische markt. Gaaf detail; de Nederlanders zijn het eerste bier in het portfolio van hun distributeur in Azië! Samen met hen lanceren zij Lowlander Beer op nog meer high-end locaties in het gastronomische Hong Kong.

Tot slot kan er vanaf nu ook van Lowlander Beer worden genoten tijdens zonsondergang op de Nederlandse Antillen, waar zij een exclusieve samenwerking met Distribier hebben getekend. Daardoor is Lowlander Beer nu verkrijgbaar in geselecteerde bars en restaurants op de eilanden Curaçao, Aruba en Bonaire.

Je hoeft dus niet meer in Nederland te blijven om te genieten van een Hollands botanisch glas bier! Boeken maar die tickets!