Twee introducties: Lindeboom alcoholvrij en alcoholarm bier

24 april 2017 om 12:50

Lindeboom Bierbrouwerij breidt uit met twee nieuwe smaakvarianten. Met de nieuwe Lindeboom Radler 0.0 en de nieuwe Lindeboom 0.5 vergroot Lindeboom het assortiment van Nederlands alcoholarme en alcoholvrije dorstlessers.

Citroen Radler 0.0

Na de eerdere zeer succesvolle introductie van Lindeboom Citroen en Kersen Radler 2.0 zet Lindeboom dit voorjaar de nieuwe Radler 0.0 op de markt. De nieuwe Lindeboom Citroen Radler 0.0 is een verantwoorde dorstlesser met kristalhelder water uit eigen bron en sprankelend citroenwater. Lindeboom Citroen Radler 0.0 is lichtzoet en fris van smaak.

Lindeboom 0.5

Met Lindeboom 0.5 serveert Lindeboom een alcoholarme biervariant met behoud van een bierig karakter. Volgens de brouwers van Lindeboom is 0.5 een eigenwijs bier van hier. Lindeboom 0.5 is gebrouwen met unieke gist die zorgt dat de bierbeleving bewaard blijft. Hierdoor biedt Lindeboom 0.5 een alternatief voor de bewuste bierliefhebber. Lindeboom 0.5, gebrouwen op traditionele wijze met kristalhelder water uit eigen bron en uitsluitend natuurlijke grondstoffen, heeft een isotone werking. Het is gebrouwen met een melange van hopsoorten en mout van de allerbeste zomergersten. Lindeboom 0.5 bezit een aangenaam karakter en een subtielhoppige afdronk.

Bewuste bierdrinker

“Ik ben bijzonder verheugd met deze kwalitatieve aanvulling van alcoholvrije en alcoholarme bieren op het totale assortiment Lindeboom ondergistende bieren en bovengistende Gouverneur en Venloosche speciaalbieren”, zegt Jan Willem den Hartog, brouwmeester van Lindeboom Bierbrouwerij. “De bierdrinker kiest steeds bewuster. Neem ik een speciaalbier, of maak ik voor dit moment een andere keuze? De behoefte aan smaakvolle bieren met een lichter alcoholpercentage is groeiende. De weloverwogen wensen van de bierconsument blijven wij hier volgen. We gaan op de veranderende vragen in en blijven kwalitatieve bieren ontwikkelen. Met deze twee nieuwkomers maakt Lindeboom Bierbrouwerij dit opnieuw waar.”