Jarige Stanislaus Brewskovitsch komt met TUKR.

14 maart 2017 om 00:06

‘Die 2 jaren zijn voorbij gevlogen’ aldus Rocco Chin, de man die beter bekend staat als Stanislaus Brewskovitch. Twee jaar geleden is het begonnen als een Craft Beer Store aan de Heurne in Enschede. In de tussentijd heeft hij een viertal festivals georganiseerd, zijn er zes bieren verschenen onder eigen label en heeft hij een tweede winkel geopend in Zwolle. Natuurlijk moet dat gevierd worden, en hoe kan dat beter dan met de introductie van het zevende bier: de TUKR.

door Frank Schonewille


TUKR. is een Red IPA van 5,0% met een IBU van 57, gebrouwen met Red Crystal mout, Magnum, Mandarina Bavaria en Vic Secret hop. Qua smaakervaring is het een fruitige IPA met een licht romig karakter en een niet overheersende hoppige nasmaak. De naam is een knipoog naar BALR. Je weet wel, dat merk met shirts van € 75,- waarbij je alleen de letters BALR. op het shirt hebt staan. Geloof me, een TUKR. hoeft niet zoveel te kosten. Zelfs een shirt met TUKR. niet.

Stanislaus Brewskovitsch

Stanislaus Brewskovitsch

Tenacious D

De TUKR. laat ook de synergie met muziek op een prachtige manier zien. Zoals de kenners van Stanislaus wel weten is het logo een feniks. Tenacious D heeft een album en nummer genaamd Rize of the Phoenix waarvan een deel van de songtekst op het etiket is gedrukt. Natuurlijk wel met enige dichterlijke vrijheid.

Wapenfeiten


Voor de gelegenheid was er een fust met TUKR. beschikbaar voor de genodigden. Het gezelschap dat aanwezig was op dit jubileum bestond natuurlijk uit een gedeelte van de vaste VRMIBIPS (VRijdagMIddagBIerProefSessie) gasten, de Stanislaus Brewskovitch partners en geïnteresseerden. Rocco opent het fust met mooie woorden van dank naar alle aanwezigen en noemt enkele wapenfeiten op die ze in de tussentijd hebben behaald. Natuurlijk vertelt hij ons ook over zijn missie; werelddominatie! Deze missie wordt uitgevoerd door middel van de festivals, de bieren en natuurlijk muziek. De voor de gelegenheid tot huisband gebombardeerde Undisputed Heavyweights ondersteunden het event met een fijne muzikale sessie. We moesten er echter wel rekening mee houden dat ze na elk derde nummer een biertje gingen drinken wat de muziek ten goede zou komen.

Stanislaus Brewskovitsch

Stanislaus Brewskovitsch

Groot succes


Rocco is een man die evenementen weet te organiseren. Of het nu een grootschalig festival is of in een intieme setting zoals dit jubileum feest, het is altijd een succes! Met een lach en een verhaal schenkt hij elk biertje en als het fust dan toch sneller leeg is dan verwacht, komen de flesjes wel op tafel. Gefeliciteerd en op naar de volgende twee jaar!

Stanislaus Brewskovitsch

Stanislaus Brewskovitsch

bierista-stanislaus-005
Stanislaus Brewskovitsch

Stanislaus Brewskovitsch