Grolsch plopt op 400ste verjaardag

12 mei 2015 om 09:03

Grolsch vierde op 11 mei haar officiële verjaardag op de brouwerij in Enschede. Na maanden van aftellen was het tijd voor het grote plopmoment. Om exact 16.15 uur – refererend naar de datum en het jaartal waarin Grolsch geboren is – staan alle tellers op nul en openen circa 1.000 aanwezigen de iconische beugelfles met het bekende Grolsch geluid: ‘plop’. Met dit massale plopmoment proost de brouwer op 400 jaar karakter en vakmanschap.

Andrei Haret (Algemeen Directeur van Koninklijke Grolsch), Wim Vermeulen (de huidige meesterbrouwer) en Patrick Lodiers (host) proosten samen met drie karakters uit het verleden van Grolsch op 400 jaar vakmanschap en karakter. Deze personages uit het verleden (Peter Kuijper, Theo de Groen en Gerard Brummer) spelen een cruciale rol in de geschiedenis van Grolsch. Met hun gedurfde beslissingen – en het karakter en vakmanschap dat hiervoor nodig was – hebben zij sinds de oprichting in 1615 een grote bijdrage geleverd aan het succes van Grolsch. De 400-jaar oude tradities van Grolsch zijn gevormd door de overtuiging dat mensen, hun passies en hun karakters het verschil maken.

Speciale variant Grolsch Premium Pilsner

Tijdens het officiële gedeelte staat Grolsch uitgebreid stil bij 400 jaar karakter en vakmanschap. Exclusief voor de gelegenheid biedt Grolsch aan alle aanwezige gasten een heel bijzonder bier: een speciale variant van Grolsch Premium Pilsner, direct uit de tank. Dit vers gebrouwen pils – dat uitsluitend geschonken wordt tijdens de feestelijke bijeenkomst ter ere van het 400 jarig bestaan – kenmerkt zich door een ongekend volle pilssmaak. Wim Vermeulen, meesterbrouwer bij Grolsch:  “Als brouwers proeven we vaak en graag ons bier. Er gaat niets de deur uit voordat het geproefd en goedgekeurd is. De eerste keer dat we proeven is na de vergisting, als het bier klaar is om te filtreren en af te vullen. Het bier is dan kraakvers en vanwege zijn volle pilssmaak bijzonder lekker. Vandaag, en alléén vandaag, kunnen de aanwezige gasten deze bijzondere variant van ons Grolsch Premium Pilsner proeven. Voor de échte bierliefhebbers is dit dè ultieme bierbeleving!”


Grolsch Vakmanschap Fonds

Daarnaast presenteert algemeen directeur Andrei Haret het Grolsch Vakmanschap Fonds. Dit fonds heeft als doel om vakmanschap te ondersteunen in de regio Twente en de Achterhoek, de bakermat van de brouwerij. Met het fonds wil Grolsch haar regionale betrokkenheid extra benadrukken. Jaarlijks wordt een financiële bijdrage geleverd aan initiatieven ter bevordering van sociale en economische groei in de regio. Grolsch hecht daarbij groot belang aan enerzijds karakter en ondernemerschap, en anderzijds aan innovatie en duurzaamheid. Initiatieven kunnen worden ingediend via www.koninklijkegrolsch.nl.

Grolsh-400-jaar