Blond bier van de Gooische Bierbrouwerij gebrouwen met champagnegist

6 maart 2018 om 08:00

Tijdens een bezoek aan onze bank kwamen dit keer niet alleen financiën ter sprake. Er stond een flesje bier op ons te wachten. En niet zomaar een bier, maar een blond bier gebrouwen met champagnegist van de Gooische Bierbrouwerij. Zo werd het bankieren toch ineens een heel stuk leuker!

Gooische Bubbel

De Gooische Bubbel is een Blond bier met 8% alcohol. Doordat dit bier gebrouwen is met champagnegist is dit een sprankelend en krachtig Blond bier. De Gooische Bierbrouwerij is opgericht met het motto ‘Parvus Sed Audens’, wat staat voor ‘klein maar dapper’. En dat wordt met dit bier bewezen want bier brouwen met champagnegist kan zeker een uitdaging zijn!

De brouwerij

De Gooische Bierbrouwerij maakt vooral stijlvolle bieren zoals Gooisch Wit, Gooisch Zwart, Gooisch Blond en in het seizoen ook Gooisch Bok. Deze Bubbel is dus een mooie toevoeging aan het assortiment. Dit bier met een verrassend en sprankelend karakter is mooi als aperitief of als bubbel om iets te vieren!

De brouwerij in Hilversum is in 2010 opgericht door Arjanneke van den Berg, Paulien Hassink, Gijs Troost en Marcel Verhaaf. In het logo van de Gooische Bierbrouwerij ontdek je een gouden gevleugelde chihuahua waar je natuurlijk ook het motto weer aan kunt koppelen. Als huurbrouwerij werden de bieren van deze brouwerij nog in ketels van andere brouwerijen gebrouwen maar in mei 2017 openen de deuren van een eigen brouwerij op het Marktplein in Hilversum. De monumentale auto-showroom uit 1912, ook wel bekend als de Euro-bioscoop, maakt het plaatje compleet.

De bieren worden gebrouwen met 100% biologische ingrediënten, op basis van boekweit. Daarmee geeft de brouwerij een twist aan hun bieren en is het bier van de streek geboren. Boekweit werd eeuwen geleden verbouwd op de Erfgooiers gronden in ’t Gooi en heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de verschillende Gooische dorpen zoals Naarden, Laren, Bussum, Hilversum en Huizen. De gele boekweitkorrel zie je ook terug in vele wapens en vlaggen in deze streek.

Expertreview

Alain proeft de Gooische Bubbel in een nieuwe expertreview video. Klik door en ontdek wat je kunt verwachten van dit blonde bier gebrouwen met champagnegist!

Bekijk hier de Expert Review. (klik)

[Afbeelding: Marian Putman, Facebookpagina Gooische Bierbrouwerij]