De Efteling presenteert haar nieuwste Blonde aanwinst!

22 april 2018 om 08:00

Afgelopen donderdag heeft attractiepark De Efteling hun langverwachte nieuwe Efteling bier gepresenteerd. De frisse Blond ’t Verdiende Loon is vanaf nu verkrijgbaar!

Vorig jaar maakte De Efteling bekend dat zij een nieuw bier uit gingen brengen. De naam was alleen nog niet bekend, daarom vroegen zij de hulp van hun liefhebbers. Uit 8000 inzendingen werd door de jury onder leiding van Fons Jurgens de naam ’t Verdiende Loon uitgekozen. Die Twaalf personen, die ook allemaal uitgenodigd waren voor de presentatie, kwamen met de winnende naam.

Blond, fris en fruitig

’t Verdiende Loon is een Blond bier met een alcoholpercentage van 6,8 procent en is alleen verkrijgbaar in het restaurant en op het terras van Restaurant De Proeftuyn van vakantiepark Het Loonsche Land.

Het is niet voor het eerst dat het attractiepark een biersoort lanceert. Zo heeft het vakantiepark Bosrijk ook een eigen biert, het Bosrijkse Brouw, dat gebrouwen wordt door De Drie Hornen uit Kaatsheuvel. Volgens Jurgens gaat de Efteling ook nog bekijken of het Eftelinghotel ook een eigen biersoort gaat krijgen. “Eerst maar eens het concept van de streekproducten in het Loonsche Land uitwerken.”

Lokale ingrediënten

Het idee van een eigen bier ontstond vorig jaar. Fons Jurgens: “We hebben een proeftuin in het Loonsche Land waar gewassen verbouwd worden, waaronder ook hop. Ons streven is om in elk gerecht wat hier verkrijgbaar is iets van de tuin te verwerken. Zo vonden we het leuk om ook een eigen biertje te hebben.”

Het nieuwe bier wordt gebrouwen door Gilian van der Schans, eigenaar van Stadsbrouwerij Sint Chrispijn uit Waalwijk. “Het is een speciaal bier, blond, fris en fruitig met een klein bittertje geworden. Een echte allemansvriend”, aldus de brouwers van het bier.

[Afbeelding: J. Ointgroen]