Dronten wordt blij van eigen lokale bier van Brouwerij Artemis

27 december 2017 om 08:00

Sinds september 2017 is Dronten een brouwerij rijker. Brouwerij Artemis zag het levenslicht en voorziet de regio sindsdien van puur en eerlijk lokaal gebrouwen bier. En dat valt in de smaak!

Het begin

Door zijn onderzoek en bezoekjes aan verschillende brouwerijen raakte brouwer Theo zelf ook erg enthousiast. ‘Ik vond het echt interessant en bedacht me dat als ik mensen hierover wil gaan adviseren het zelf ook uitgeprobeerd moet hebben. Dus bestelde ik alles wat ik nodig had om bier te brouwen en ging ik aan de slag in mijn eigen garage.’ ‘Brouwerij Artemis is een kleine brouwerij, maar ik heb grootse plannen!’, vertelt Theo verder aan Flevopost. ‘Als adviseur tussen boer en overheid ben ik veel bezig met de agrarische sector. Toen ik een keer de vraag kreeg wat je allemaal nog meer op een landgoed kan doen, ben ik mij hier in gaan verdiepen en kwam ik uiteindelijk uit op het brouwen van bier.’

Proces

Het brouwen van een biertje doe je niet in een dag. Je moet testen en uitproberen en dat hele proces kost zo’n 6 weken. Als het dan uiteindelijk is gelukt om een goed biertje te brouwen, ga je experimenteren met de smaak. Een paar maanden terug verruilde Theo zijn garage voor een schuur op de boerderij van zijn schoonouders. ‘Mijn garage werd te klein, plus je mag niet commercieel brouwen vanuit huis. Aangezien mijn plannen groter zijn dan alleen maar brouwen voor mijzelf en mijn vrienden besloot ik Brouwerij Artemis te openen.’ De bieren van de brouwerij zijn allemaal ongefilterd en ongepasteuriseerd en dat zal ook zeker zo blijven.

Mitra

Het gaat goed met de brouwerij. Het eerst bier dat op de markt gebracht is wordt onder andere bij Mitra en Moellies in Dronten verkocht, en ook bij slijterij Hummel in Swifterbant is hij verkrijgbaar. Het is een toegankelijk bier met wat fruit, kruid, bitterheid en een zoetje. Hij valt bij zowel mannen als vrouwen in de smaak.’

Opbrengst voor de natuur

Een deel van de opbrengst van Artemis gaat naar een lokaal natuurproject naar Theo zijn keuze. Op dit moment sponsort hij een groep van vijf jonge gezinnen die een woning in Dronten laten bouwen. In overleg met de gemeente kunnen zij een plantsoen rond hun huis inrichten. Brouwerij Artemis helpt ze daar bij. “Ook komt hier onze eigen hoptuin! Lekker lokaal!”, besluit Theo.

De bieren van brouwerij Artemis bekijk en beoordeel je hier! Of ga naar de website van de brouwerij voor meer informatie of contact.