Brouwerij Wispe start crowdfunding om plannen te ondersteunen!

12 november 2018 om 08:00

Precies twee jaar nadat er in de Laurentiuskerk in Weesp vlam vatte, werd donderdag 8 november de nieuwe spits op de toren geplaatst. Een mooi moment voor de stad en voor brouwerij Wispe hét moment om hun crowdfundingscampagne te lanceren. Een bierbrouwerij met proeflokaal in de kerk is in aantocht!

Op het plein naast de Laurentiuskerk werd de 25 meter hoge nieuwe torenspits opgebouwd, het was voor de inwoners van Weesp dan ook al lange tijd meeleven, meekijken en meegenieten. Het beeld van Weesp werd weer herbouwd en 8 november werd de spits door twee grote kranen op de 40 meter hoge toren gehesen.

Metamorfose

Dat is natuurlijk prachtig, maar ook binnenin ondergaat de Laurentiuskerk een spectaculaire metamorfose. Brouwerij Wispe is namelijk keihard aan het werk hier een nieuwe brouwerij met proeflokaal te bouwen. Naast drie koperen brouwketels komen in de kerk acht lagertanks en een afvullijn te staan. Wispe kan hiermee 250.000 liter bier per jaar brouwen. Verder opent de brouwer een proeflokaal, bierwinkel en brouwlab waar nieuwe bieren worden ontwikkeld. Ook de ambachtelijke jeneverstokerij van Anker Weesp krijgt een plek in de brouwerij. Én op steenworp afstand van de kerk gaat Wispe de hop voor hun bieren verbouwen.

Crowdfunding

Wispe brouwerij plannenEen groot deel van de financiering van de plannen is rond, maar Jerrit, Jitze en Remko Vellenga zijn er nog niet. Het hoogtepunt van de verbouwing grijpen de broers aan als startschot voor hun campagne. Om hun droom waar te maken willen de broers met crowdfunding de komende twee maanden € 150.000 tot € 200.000 ophalen. Naast een goed rendement en een vermelding van je naam in de brouwerij, ontvangen investeerders leuke extra’s. Tegelijkertijd wil Wispe met de campagne geïnteresseerden bij de plannen betrekken.

Onder alle investeerders verloot Wispe ook een bijzondere overnachting boven de brouwerij. In de kerktoren waar eens de klokken van de Laurentiuskerk hingen, komt namelijk een unieke hotelkamer. Dat wil je toch?!

Om mogelijke investeerders over hun plannen te vertellen en vragen te beantwoorden, organiseert Wispe de komende tijd verschillende evenementen. Zo staan de broers op zaterdag 10 november met een Tap Takeover in de City of Wesopa in Weesp. Van 22.00 – 23.00 uur stroomt er dan uitsluitend Wispe bier uit de kranen van het theater. De bieren worden door de brouwers zelf getapt. Er is deze avond alle gelegenheid om met de broers in gesprek te gaan. Alle info rond de crowdfundingcampagne van Wispe zijn te vinden op de website!