Brouwerij Lindeboom wint twee European Beer Stars in München!

14 september 2017 om 09:30

Tijdens de European Beer Start uitreiking zijn er weer een heel aantal Nederlandse brouwerijen in de prijzen gevallen. Behalve goud voor de Blond en Dubbel van La Trappe werden er ook zilveren medailles binnengehaald! Brouwerij Lindeboom mocht maar liefst twee van deze zilveren European Beer Stars in ontvangst nemen.

Kleine verandering in recept

We spreken brouwmeester Jan-Willem den Hartog wanneer hij nog aan het nagenieten is van het succes in München. Begin dit jaar heeft hij het recept voor de Lindeboom Venloosch Alt nog ietwat aangepast omdat hij vond dat het recept wel geoptimaliseerd kon worden, en dat blijkt niet zonder succes! Venloosch Alt won de zilveren European Beer Start voor ‘Best Dusseldorfer Alt’! En nu zul je misschien denken “Dusseldorfer, dit is toch een Hollandse brouwerij?”, en dat is ook zeker waar… Maar altbieren vinden hun oorsprong in het Duitse Düsseldorp. Het is dus een zeer mooie prestatie deze prestigieuze prijs als Nederlandse brouwer tijdens een Duitse uitreiking in ontvangst te mogen nemen!

Drie jaar op rij

De tweede zilveren plak die Lindeboom mee naar huis mag nemen is die van ‘Best Belgian Blond’ voor hun Gouverneur Blond. Gouverneur Blond is een licht bitter, maar fruitig bier en de lichte troebeling zorgt voor nog meer smaak. En dat komt tot uiting! Het is voor Lindeboom het derde jaar op rij dat zij in de prijzen vallen met dit Blond bier.

Al met al dus een zeer geslaagd bezoek aan München voor het Lindeboom team, op naar nog meer mooie prijzen voor mooie bieren!

Kijk voor de gehele winnaarslijst hier!