Brothers in Law Pop-up proefokaal op SBF Utrecht

7 april 2018 om 06:33

De brouwende zwagers Tim, Tim en Felix hebben zin in het voorjaar en pakken uit met hun nieuwe India Pale Lager en Maibock. Daarnaast is er dit weekend een Brothers In Law (BIL) Pop-up Proeflokaal op het Streekbier Festival op zaterdag 7 en zondag 8 april in Utrecht.

India Pale Lager

De nieuwe India Pale Lager heeft door het gebruik van Duitse hoppen, tonen van passievrucht, meloen en munt. Een verrassend fris bier met 4,9% en een geheel eigen stijl. Door de ondergisting komen de hoppen en mouten erg goed tot hun recht en blijft het een goed doordrinkbaar bier.

Ondergisting
Brothers In Law-brouwer Tim Freriks is ook zeer te spreken over het resultaat: “Ik heb gekozen voor ondergisting om de geuren en smaken maximaal naar voren te laten komen. Ik ben erg blij met het resultaat. Echt eenbier met een eigen karakter en gewoon heel erg lekker!”

Maibock

De Maibock van Brothers In Law gaat door op de Duitse Lentebock-traditie.
Wel met een twist, de gekozen hop geeft het bier nét dat beetje extra. Lekker voorin het voorjaar en tot ver in de zomer.De eerste respons is veelbelovend. “Het is gaaf om te zien dat mensen meteen al net zo enthousiast zijn als wij zelf. De reacties en de ratings zijn echt positief,” vertelt mede-oprichter Felix Schnetz.

Pop-up Proeflokaal

Op het Streekbier Festival in Utrecht is Brothers In Law voor het eerst aanwezig met een honderd procent Brothers In Law locatie. Voor drie dagen lang wordt de JK24 omgetoverd tot het Proeflokaal van Brothers In Law. “Een bevriende graffiti kunstenaar gaat een spectaculaire ‘Mural’ maken en ook zijn al onze bieren te drinken,” zegt zwager Tim Teitink. “Daarnaast gaan we ook nog eens ter plaatse brouwen, ik heb er zin in!”

Brothers In Law Proeflokaal is nog te bezoeken vandaag, zaterdag 7 en op zondag 8 april op het Streekbierfestival in JK24, Janskerkhof 24 in Utrecht.