Brand vernieuwt blik op eigen geschiedenis

29 mei 2016 om 19:45

Met een totaal vernieuwde rondleiding en een opnieuw ingericht museum brengt de Brand Bier Brouwerij in Wijlre een ode aan het bier. Op de Open Dag van zaterdag 4 juni kan het publiek voor het eerst kennismaken met de vernieuwde rondleiding.

Thijs Brand opende onlangs het nieuwe museum van de Brand Bierbrouwerij. Hij deed dit tijdens de allereerste rondleiding. Acht jaar geleden, in augustus 2008, deed hij dit al een keer eerder. In acht jaar is er echter veel veranderd. Er kwam een nieuwe, unieke fles, een nieuw logo en een uitgebreid assortiment bijzondere bieren. De jongste geschiedenis is nu ook in het museum te zien in een tentoonstelling van originele objecten die – ondersteund door audiovisuele elementen – de 700 jaar historie van de brouwerij chronologisch samenvat.

Ook de rondleiding door de brouwerij kreeg een UPdate. Bezoekers maken nu op een vernieuwende, interactieve manier kennis met de ingrediënten, het brouwproces en alles wat de bieren van Brand  zo bijzonder maakt. Filmpjes in verschillende talen, proeftafels met ingrediënten en panelen met informatie zorgen ervoor dat iedereen kan ervaren wat er bij het brouwen van de bieren van Brand komt kijken.

Eén ding veranderde niet. Dat is het besluit van de rondleiding in ’t Kelderke, de proeverij van de brouwerij. Wat goed is, moet immers goed blijven!