Bier & spijs: Tomaat met sardines en limoen

18 oktober 2016 om 00:52

Elke maand maakt Han Hidalgo van Biercuisine weer wat lekkers klaar. Hij deelt zijn smakelijke recepten met de bezoekers van Bierista en doet er een aanbeveling bij voor een bijpassend bier. 

Han heeft een gerecht voor ons gemaakt van tomaat met sardines en limoen. Deze ingrediënten heb je nodig als je met vier personen aan tafel wilt:
* 6 kleine trostomaatjes of kleine tasty tom tomaatjes
* 2 kleine blikjes sardines, op olie
* 1 mespunt fijn geraspte limoenschil
* 2 eetlepels grote of kleine kappertjes
* peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze

De trostomaatjes of tasty tom tomaatjes halveren en de zaadlijst en zaadjes verwijderen. De schil van een limoen goed boenen en vervolgens raspen. Eventuele graatjes uit de sardines verwijderen. In een mengkom de sardines met een vork fijnmaken en de limoenrasp erdoor roeren. Naar smaak extra olijfolie toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. De tomaatjes ermee vullen en met grote of kleine kappertjes garneren. Met reepjes stokbrood, ciabatta of toast serveren.

Aanbevolen bieren

Dit gerecht gaat uitstekend samen met pilseners, mits niet te zwaar gehopt. Een fris witbier, zoals een Hoegaarden of een Texels Wit of een Weizen doen het uitstekend. Ook een IPA volgens de Engelse stijl, mout en hop in balans, zoals de Royal Rha van de Bronckhorster Brewing Company zijn niet te versmaden bij deze lekkernij.

Han Hidalgo

Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten.