De hele maand april draait in Leuven echt alles om bier!

19 maart 2018 om 08:00

Dat klinkt toch als te mooi om waar te zijn? Een complete maand in het teken van onze favoriete drank: bier! In Leuven is het toch echt het geval. De gehele maand zijn er allerlei bieractiviteiten te doen in de Belgische stad.

Innovation Beerfestival

Ieder weekend van april is er in Leuven een ander evenement georganiseerd dat draai om bier. Het weekend van 14+15 april is het tijd voor het Innovation Beerfestival. Eeuwenoude brouwtraditie en innovatie gaan hand in hand op dit vooruitstrevende bierfestival. Ambachtelijke brouwers uit heel de wereld laten je proeven en tonen je hun vernieuwende aanpak. Dat kan op verschillende manieren zoals met ingrediënten, brouwtechnieken, productie, energieopwekking, verpakking maar ook de oorsprong van het recept.

Food & Hops

Het weekend van 21+22 april ben je in Leuven aan het juiste adres voor bier en eten. Het gloednieuwe evement Food & Hops is het kruispunt van bier en gastronomie. Je kunt gerechtjes van Leuvense topchefs proeven en zo ook kazen van Elsen en Van Tricht, telkens gepaird met de beste (lokale) bieren.

Zythos Bierfestival

Het laatste weekend van april het tijd voor het Zythos Bierfestival. Maak kennis met meer dan 100 Belgische brouwers, die bij elkaar ruim 500 verschillende soorten bier meebrengen. Het Zythos Bierfestival is daarmee het grootste bierproeffestival van Belgische bieren in Europa.

In de rest van de stad

Diverse restaurants serveren heerlijke biergerechten en bieden een uitgebreid bierassortiment aan. Je kunt ook workshops volgen om bijvoorbeeld de mooieste bier- en spijscombinaties te maken. Er zijn tal van bier-wandelingen waarbij je met een echte bierkenner de beste Leuvense biercafés bezoekt. Of wacht dacht je van samen met een bierkenner een fietstocht maken langs kastelen en abdijen, door velden en bossen, naar een kleine brouwerij buiten de Leuvense stadsmuren.

Net buiten de stad zijn er ook brouwerijen te bezoeken zoals Hof ten Dormaal, Brouwerij de Kroon en Brouwerij de Vlier. In de stad zelf zijn dit uiteraard Domus en Stella Artois. Alsof dat nog niet genoeg is kun je ook een biergolftoer doen. Een gids neemt je mee naar vier bijzondere trekpleisters in Leuven voor een spelletje golf. Tussendoor hou je halt aan drie gezellige biercafés voor een proeverij. Je kan dit ook aanvullen met een degustatie van chocolade, tijdens de activiteit City Beer & Chocolate Golf.

Kortom alle taps staan in april wagenwijd open in Leuven. Zo wilt de stad opnieuw laten zien dat zij de stad van het bier is. Bekijk meer via de website.