Brouwerij Cornelissen onthult 2 nieuwe abdijbieren

8 december 2017 om 08:00

Brouwerij Cornelissen lanceert deze maand twee nieuwe Herkenrodebieren: de Herkenrode Cister Blond en de Herkenrode Vesper Tripel. Net zoals de Herkenrode Noctis Bruin zijn dit mooie abdijbieren, met een verfijnde smaak, een pittige ondertoon en een vleugje van de kruidentuin op Herkenrode.

Sinds 2009 heeft Herkenrode haar eigen abdijbieren: Herkenrode Tripel en Herkenrode Bruin. De Federatie van Belgische Brouwers kende de benaming en bijhorend logo van ‘erkend Belgisch Abdijbier’ toe, waardoor het Herkenrode-bier het tweede erkende abdijbier van Limburg werd. Daar zijn nu ook de de Herkenrode Cister Blond en de Herkenrode Vesper Tripel aan toegevoegd.

Herkenrode Cister Blond

De eerste nieuwkomer is de Herkenrode Cister Blond (6,5% vol.). Gebrouwen met mouten van zomergerst en gehopt met 100% Saaz hop. Het verfijnde abdijbier hergist op fles en is zowel op fles als op vat te verkrijgen. De naam Cister verwijst naar de Cisterciënzer kloosterorde, waar de Abdij van Herkenrode in 1217 als eerste vrouwenabdij van de Nederlanden zich bij aansloot.

Luxe sterk blond bier

De tweede nieuwkomer is de Herkenrode Vesper Tripel (9,0% vol.). Een luxe-speciaalbier dat gekenmerkt wordt door zijn volle smaak en diepgouden kleur. Engelse hop geeft aan dit sterk abdijbier een zeer specifiek aroma. De naam Vesper gaat terug naar het avondgebed, dat net voor zonsondergang plaatsvindt. “Voorlopig is deze Tripel enkel op fles verkrijgbaar. Weliswaar met luxueus glas, want zo’n gracieus bier vraagt om gedronken te worden uit een bijzonder las”, aldus Jef Cornelissen, CEO van Brouwerij Cornelissen.

Internationaal bejubeld

De derde telg in de Herkenrodefamilie is de Herkenrode Noctis Bruin (7,0% vol.). Dit bier, gebrouwen met Munichmout van zomergerst en gehopt met Engelse aromahop, behaalde niet alleen twee gouden medailles op de Monde Selection. In 2016 werd dit bruine abdijbier ook bekroond tot het beste Belgische donkere bier op de World Beer Awards en in 2017 sleepte het een bronzen medaille in de wacht op de AIBA Australian International Beer Awards. “Vanzelfsprekend is de receptuur door de jaren heen ongewijzigd gebleven. De brouwers gaven dit internationaal bejubelde bier wel een andere naam: Noctis, Latijns voor nacht en een verwijzing naar de donkere kleur van het bier. De Noctis kan je op fles én op vat krijgen. Daarmee heeft Herkenrode nu drie ambachtelijke Belgische erkende abdijbieren.

Herkenrode Tripel

De tripel van Herkenrode, hergist op fles, wordt gekenmerkt door zijn diep gouden kleur, zijn levendige toets van gerstemout en zijn evenwichtige, volle smaak. Het bier heeft een alcoholpercentage van 7% vol.

Herkenrode Bruin

Dit orange-amber abdijbier is gebrouwen met 100% Munichmout van zomergerst en gehopt met enkel aromatische hoppen. Het bier heeft een alcoholpercentage van 7% vol.

De abdijbieren kan je in flesjes van 33 cl, een fles van 75 cl, een 4-pack of een geschenkverpakking met glas kopen.