Hetog jan vatgerijpt goose island

Hertog Jan Vatgerijpt Goose Island

9,2 (2 beoordelingen)

Hertog Jan Grand Prestige is voor het eerst buiten Nederland gebrouwen in de brouwerij van Goose Island in de Verenigde Staten. Deze 'Amerikaanse' Grand Prestige heeft vervolgens gerijpt op vaten in de brouwerij, die wereldberoemd is vanwege zijn Bourbon County-bieren. Het resultaat van deze samenwerking tussen Hertog Jan en Goose Island is verbluffend.

11.5%
Houtrijping, Collaboration
Intens en Uitdagend
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
14 °C
75 cl
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Bovengistend

Reviews door Bierista Experts

Spook
Bierista
8,9

spook

Met de cognac variant is de Goose Island meteen on-the-money. Alles klopt bij het bier, maar de verschillende smaken van o.a. licht vanille, kruidig, koffie et cetera is precies in evenwicht. Wat je bij andere bieren soms ziet, dat toch één de boventoon heeft. Hebben de brouwers dit in evenwicht. Alleen de cognac vind ik zelf even zo sterk.

Zicht 8,4

Mooie volle donkerbruine kleur voert de boventoon. Net als de cognac variant staat hij voor mij meteen.

Neus 8,5

Meteen de lichtzoete geur komt binnen. Toch ook het kruidige en chocola-achtig wat ik bij de bourbon variant oppikte komt hier wel terug.

Smaak 9,0

Mooi volle, zachte en warme smaak die meten bij de eerste slok binnenkomt. Net als de cognac blijft de smaak mooi hangen. Langer genieten. Het kruidige, vanille en licht gedroogd fruit ergens komt goed naar voren. Het bier zorgt voor een bepaalde warmte in de keel en mond die blijft hangen. Alleen niet vervelend. Koolzuur is niet overheersend en dat is helemaal top. Zou niet moeten.

Spijs suggestie

Dit bier is zo speciaal, dat een lekker stuk en kostbaar vlees moet. Denk daarbij aan bijvoorbeeld botermalse lamshaasjes. Maakt niet zoveel uit. Iets hartigs van aardappel zou het afmaken.
Alain
Bierista
9,5

Alain Schepers

Wat een briljant bier is dit. Elke keer ruiken, elke slok levert weer nieuwe ontdekkingen op. Tonen van vanille en bourbon zijn voor mij de belangrijkste smaken. Elk nipje is een ontdekking. Het is bijna zonde om dit bier met een gerecht erbij te drinken. Als je een combinatie maakt, zorg dan dat het een exquise gerecht is, want al het andere is een belediging voor dit voortreffelijke bier.

Zicht 9,3

Donkerbruin met een lichtgekleurde stevige schuimkraag.

Neus 9,5

Dikke vanilletonen voeren de boventoon. Daarnaast ruik je chocolade, gedroogde vruchten zoals rozijnen, vijgen en karamel. Elke keer ruiken levert weer nieuwe associaties op.

Smaak 9,5

De smaak heeft een duidelijk Bourbon-karakter, het heeft kruidigheid, maar bovenal veel zachte vanille.

Spijs suggestie

De allerbeste biefstuk, perfect - maar wel heel basic - bereid, zonder al te veel opschmuck.
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket