Bom brouwerij

BOM Brouwerij

BOM Brewery of BOM Brouwerij is een brouwerij die zelf mout maakt. BOM staat voor Belgische Originele Moutbakkerij. Vroeger zorgden brouwerijen zelf voor hun mout. Tegenwoordig kopen brouwerijen hun mout in van gespecialiseerde moutleveranciers. Niet de BOM Brouwerij zij bakken zelf hun mout en kunnen daardoor snel en heel bijzondere moutsoorten creëren.

BOM maakt haar eigen bierrecepten die zij volgens het principe van de zigeunerbrouwerij brouwen. Dit betekent dat de brouwketels van een brouwerij gehuurd om daar het bier in te brouwen. De brouwers zijn er dan ook van overtuigd dat niet de ketels de smaak van het bier bepalen, maar de moutbakker en de brouwmeester.

Die passie en drive herken je terug in de bieren van BOM Brewery zoals de bieren uit de Triporteur reeks. De Triporteurbieren vormen het vertrekpunt en het basisassortiment. Daarnaast lanceren zij ook een speciale bierlijn met eenmalige producten. Deze bieren worden gebrouwen met eenmalig geroosterde mouten, granen of ingrediënten en verschijnen onder de naam Special Roast Series.

Onze topbieren

8,5

Triporteur From Hell

BOM Brouwerij

Triporteur From Hell is een vrij donkere en rijke Dubbel. Het bier zit vol gebrande en gerooster BOM mouten. Aroma's van verse koffie en moutigheid. In de smaak vooral koffie maar ook chocolade, karamel en broodachtige tonen. De tarwemout in dit ongefilterde bier kan zorgen voor een gezonde lichte troebelheid. De smaak van Triporteur From Hell blijft evolueren in de fles.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Triporteur From Heaven

BOM Brouwerij

Triporteur From Heaven is een bier van BOM Brewery in België. Deze brouwerij mout haar granen zelf en dat is dan ook hun kracht. Deze vrij mistige Blond geeft je al snel een hoop verse hoparoma's. De tarwe in dit ongefilterde bier zorgt een verfrissende, lichte zurigheid in het bier.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Triporteur Full Moon 12

BOM Brouwerij

Triporteur Full Moon 12 is een duivelse parodie op de '12' bieren, zoals de Westvleteren 12 en de Sint Bernardus Abt12. Dit is een zwaar en hels bier waarbij de monniken beschutting zoeken bij de engelen. Gebrouwen met cgeroosterde Belgische eik. De fijnheid van de eik versmelt in het bier. De man met de hamer zal deze keer de duivel met de kettingzaag zijn. Je bent gewaarschuwd! Dit bier is heerlijk met een chocolade dessert.

Zware bieren

Aroma
Zoet

7,0

Triporteur Basta

BOM Brouwerij

Triporteur Basta van BOM Brewing is een India Pale Ale. De IPA is gebrouwen op basis van pasta, olijfolie en tomaten. Triporteur Basta is het tiende bier in de Triporteurreeks van de Belgische brouwerij. Basta is een zacht bitter, maar sterk aromatisch hoppig blond bier.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Bommelerwaard.001

Eerste kleinschalige stadsbrouwerij van Zaltbommel groeit op

23 oktober 2017 Twee jaar geleden opende Adrie van der Meijden, samen met zijn vrouw Toos, de Zaltbommelse Stadsbrouwerij: de eerste ambachtelijke brouwerij van de Bommelerwaard. Met kleine brouwketels en het proeflokaal deden zij hun intrede in het oude kloostercomplex Verder lezen
Bierista gulpener fik de foeder.001

Fik de Foeder, nieuw bier van Gulpener samen met Bom Brewery

4 juni 2017 Fik de Foeder is het nieuwe bier van Gulpener. Het is het tweede bier van een serie van vier, die Gulpener met collega's heeft gebrouwen. Fik de Foeder is een zogenaamde collaboration samen met de Belgische brouwer van Bom Berwery. Verder lezen