BOM Brouwerij

BOM Brewery of BOM Brouwerij is een brouwerij die zelf mout maakt. BOM staat voor Belgische Originele Moutbakkerij. Vroeger zorgden brouwerijen zelf voor hun mout. Tegenwoordig kopen brouwerijen hun mout in van gespecialiseerde moutleveranciers. Niet de BOM Brouwerij zij bakken zelf hun mout en kunnen daardoor snel en heel bijzondere moutsoorten creëren.

BOM maakt haar eigen bierrecepten die zij volgens het principe van de zigeunerbrouwerij brouwen. Dit betekent dat de brouwketels van een brouwerij gehuurd om daar het bier in te brouwen. De brouwers zijn er dan ook van overtuigd dat niet de ketels de smaak van het bier bepalen, maar de moutbakker en de brouwmeester.

Die passie en drive herken je terug in de bieren van BOM Brewery zoals de bieren uit de Triporteur reeks. De Triporteurbieren vormen het vertrekpunt en het basisassortiment. Daarnaast lanceren zij ook een speciale bierlijn met eenmalige producten. Deze bieren worden gebrouwen met eenmalig geroosterde mouten, granen of ingrediënten en verschijnen onder de naam Special Roast Series.

Bieren (4)

Sorteer op
  Score Category Naam

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket