Steve Hindy en het verhaal van Brooklyn Brewery

Presentator Alain Schepers
Datum 16/02/2017
Duur 16.16

Steve Hindy mag je gerust rekenen tot de wereldsterren op biergebied. De New Yorker legde samen met beneden-buurman Tom Potter de basis voor een bierbrouwerij, die nu in de top 10 van grootste Amerikaanse Craft Beer-brouwerijen staat. En dan brouw je echt een paar hectolitertjes …

Steve Hindy is oprichter en mede-eigenaar van Brooklyn Brewery. Deze brouwerij werd een kleine 30 jaar geleden opgericht. De brouwerij is inmiddels succesvol, maar dat succes is niet komen aanwaaien. Steve en zijn compagnon hebben heel wat uitdagingen overwonnen alvorens het echt begon te lopen.

Brooklyn en Breuekelen

Brooklyn Brewery verkoopt bier over de hele wereld. Ook in Nederland vind je Brooklyn bier op steeds meer plekken. Importeur Bier&cO nodigde Hindy uit voor een bezoek aan Breukelen, de plaats die onlosmakelijk verbonden is met Brooklyn. En Hindy was de speciale gast tijdens de paneldiscussie over de Craft Beer Revolution in the Netherlands. Tijdens dit event discussieerde hij diverse Nederlandse bierbrouwers.

Oorlogscorrespondent

De Amerikaan was voordat hij besloot een brouwerij te beginnen oorloscorrespondent in het Midden-Oosten. Hij deed onder meer verslag van de Golfoorlog en van de aanslag op president Sadat. Nog steeds is hij erg betrokken bij zijn oud-collega’s. Hij vraag aandacht en werft fondsen voor RISK, een organisatie die oorlogscorrespondenten voorbereidt en helpt bij hun soms uiterst gevaarlijke werk.

Succesvol en bescheiden

Uiterst succesvol, zo kun je Steve Hindy en zijn Brooklyn Brewery zeker noemen. De Brooklyn bieren, zoals de Brooklyn Lager en de Sorachi Ace worden wereldwijd geroemd om hun smaak en karakter. Maar hoe groot het succes ook is, Hindy blijft de bescheidenheid zelve. Hij vertelt maar wat graag over zijn passie: bier brouwen.

Beerschool

Hindy schreef uitermate interessante boeken over de Brooklyn Brewery en de revolutie van het speciaalbier. In Beerschool beschrijft hij samen met Tom Potter de lessen die hij heeft geleerd bij de oprichting en groei van Brooklyn Brewery. Het is een zeer lezenswaardig boek voor iedereen met interesse in de speciaalbierwereld en zeker voor beginnende bierbrouwers.

Craft Beer Revolution

Het boek The Craft Beer Revolution is de geschiedenis van de opkomst van het speciaalbier. Steve Hindy beschrijft hoe een aantal pioniers het fundament legden voor wat er nu allemaal gebeurt. Het is duidelijk dat Steve een journalist is; beide boeken lezen als een trein.

Craft Beer Revolution

Craft Beer Revolution

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.