Zilveren Lowlander White Ale stemt brouwer trots

6 april 2017 om 19:09

Lowlander Beer heeft tijdens de Dutch Beer Challenge 2017 met hun White Ale de zilveren medaille in de wacht gesleept voor beste witbier. Op woensdag 5 april werden tijdens een feestelijke receptie in Rotterdam de winnaars bekend gemaakt. Chief Botanical Officer Frederik Kampman nam de award trots in ontvangst.

Lowlander Beer startte zijn reis slechts 15 maanden geleden en heeft een avontuurlijk eerste jaar achter de rug. Ze staan vanaf het begin volop in de belangstelling met hun “botanically brewed beers”: tijdens de International Beer Challenge 2016 in London wonnen zij driemaal goud én de Overall Supreme Trophy voor design. Dat jaar sleepten ze tevens 5 sterren in de wacht in de gerespecteerde Difford’s Guide. Daar komt nu dus de bekroning voor beste witbier bij; Lowlander Beer deelt de top drie met gevestigde namen Jopen en Brouwerij ’t IJ.

Lowlander White Ale

Witbier is een typische bierstijl voor Nederland. Lowlander Beer brouwt hun White Ale net even anders, met verfrissende citrus en geurig fruit waardoor een witbier vol smaak en karakter ontstaat. De White Ale is gebrouwen met drie verschillende kruiden en specerijen: de schil van de Curaçao sinaasappel, vol romige citrus aroma’s; vlierbloesem voor een bloemige smaak en kamille voor een lange afdronk en frisse appelsmaak.

De White Ale is een ode aan het doorzettingsvermogen van Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem Barentsz. Hij wilde naar Indonesië maar leed schipbreuk op Nova Zembla, waar hij twee verschrikkingen moest doorstaan: ijsberen en bevroren bier. Met zijn bemanning bouwde hij Het Behouden Huys, om zichzelf en hun bier tegen de vrieskou te beschermen.

Dutch Beer Challenge 2017

De 3e editie van Dutch Beer Challenge wordt mede georganiseerd door Brussels Beer Challenge, een van de meest prestigieuze biercompetities in Europa, met als doel de Nederlandse biercultuur te promoten. In maart werden bijna 300 bieren beoordeeld door een jury van zowel Nederlandse onafhankelijke bierexperts en – keurmeesters als internationale specialisten. Zij proefden blind in 5 verschillende hoofdcategorieën met 21 subcategorieën. Op 11 mei 2017 wordt tijdens de opening van de Week van het Nederlandse Bier bekend gemaakt welk bier verkozen is tot “Het Beste Bier Van Nederland 2017”.

Over Lowlander Beer Co.

De inspiratie voor Lowlander Beer komt voort uit de oorsprong van het Nederlandse brouwen en distilleren. Nederlanders – ofwel de “Lowlanders” – bedwongen de wereldzeeën en brachten van alle verre oorden die ze bezochten kostbare ladingen kruiden en specerijen mee terug. Het duurde niet lang voor deze botanische schatten hun weg vonden naar die andere liefde van de Nederlanders: bier…

Dorstlessend, uitgesproken en smaakvol vertelt Lowlander Beer het verhaal van de avontuurlijke historie van de Lage Landen. Geïnspireerd op de onverschrokken reizen naar verre landen en de overvloed aan kruiden en specerijen die daar te ontdekken zijn, brouwt Lowlander met botanicals om bieren te creëren met minstens zoveel karakter als de eerste Nederlandse ontdekkingsreizigers.