Voer voor bierliefhebbers – het nieuwe PINT Magazine

24 december 2015 om 17:52

Er is een nieuw PINT Magazine uit. Dit nummer – nummer 211 – staat barstensvol verhalen en wetenswaardigheden voor biergenieters. Dit blad wordt alleen verstuurd naar leden van PINT. Nog geen lid van de bierconsumentenorganisatie. Word lid voor slechts 22 euro per jaar en ontvang zes keer per jaar het magazine en heel veel biervoordeel.

Festivals

In het laatste PINT-magazine van 2015 veel nieuws over festivals die voor de deur staan, zoals het Winterbierfestival dat wordt gehouden op 17 januari in Gouda. Daarnaast is er veel aandacht voor drukbezochte festivals, zoals het Bokbierfestival eind oktober in de Beurs van Berlage en de Mitra Bier Xperience in de Eusebiuskerk in Arnhem.

Gouden PINT

PINT houdt eens per jaar een verkiezing, waarbij de Gouden Pint wordt uitgereikt. Veel aandacht voor de winnaars en een aparte foto-reportage van goudsmid Michiel Augusteijn uit Eindhoven die met beproefd vakmanschap gecombineerd met de modernste technieken en liefde de trofee in elkaar zette.

Trappisten in Zundert

Bierliefhebber Gerard Velders reisde af naar Zundert en nam een kijkje in de jongste trappistenbrouwerij van ons land. Dat leverde prachtige foto’s en een smakelijk verhaal op waar je dorst van krijgt.

Gulpener en Lindeboom

Na het vertrek van brouwer Jan Willem den Hartog moest Gulpener op zoek naar een nieuwe brouwmeester. Die werd gevonden. In PINT Magazine stelt Steven van den Berg zichzelf voor. Toeval of niet, na het omslaan van de pagina zien de Jan Willem den Hartog stralen in zijn nieuwe baan als brouwmeester van Lindeboom. Peter Kuppers sprak oud-brouwmeester Theo Sonnemans, het boegbeeld van brouwerij Lindeboom, en zijn opvolger Jan Willen den Hartog.

Kloosterbrouwerijen in Beieren

In het magazine staat veel te veel biernieuws om in dit artikel op te sommen. Ok, nog een paar pareltjes dan: een smakelijk recept van een witloftaart met bockbier, een uitgebreide bieragenda, een reportage over kloosterbrouwerijen in Beieren, een sfeerverhaal over de kaasmakerij bij Westmalle en een nieuwsverhaal over Seef en Bootjes Bier.

Geniet je ook van al dat dorstopwekkende biernieuws? Die 22 euro per jaar is een koopje en met een paar café-bezoeken heb je je lidmaatschapsgeld er weer uit. Word dus lid en laat de Nederlandse biercultuur nog meer bloeien.