The Heineken Bakery wegens succes extra dag geopend

21 maart 2017 om 16:20

The Heineken Bakery aan de Vijzelgracht in Amsterdam blijft een dag langer open voor bezoekers. Door het overweldigende enthousiasme, dat zich opvallend uit in wachtrijen voor de deur van de bakkerij, heeft Heineken besloten om de deuren ook woensdag 22 maart te openen van 11.00 tot 18.00 uur.

Verrast

Meester Boulanger Mark Plaating: “Ik ben ontzettend verrast door het succes. Heineken-fans uit het hele land komen speciaal naar Amsterdam om het brood gemaakt met het geheime en unieke ingrediënt van de brouwer – Heineken A-gist – te proeven. Geweldig dat we morgen (woensdag 22 maart) nog meer liefhebbers kunnen ontvangen in The Heineken Bakery!”

Opbrengst

De broden in The Heineken Bakery worden verkocht voor de toegankelijke prijs van €2 per stuk. De volledige opbrengst wordt geschonken aan de Nederlandse Bakkersgilde. The Heineken Bakery is vandaag nog te bezoeken tot 21.00 uur en woensdag 22 maart van 11.00 tot 18.00 uur aan de Vijzelgracht 37hs in Amsterdam.

Bierista

Bierista bracht afgelopen zondag een bezoek aan de winkel. Voor opening stonden er al mensen te wachten. Ook later op de middag was het er druk. Natuurlijk werden er ook broden meegenomen. De broden zien er alleen al prachtig uit, ze zijn zwaar, een beetje plakkerig en uiterst smaakvol. Het brood heeft geen biersmaak, maar wel iets fruitigs wat wordt toegeschreven aan de Heineken-gist.

Opvallend dat Heineken kosten noch moeite heeft gespaard om met dit initiatief flink uit te pakken. De broden worden verpakt in speciaal “The Bakery-papier”, er zijn viltjes gemaakt, er is een winkel fraai opgetuigd en het personeel loopt er helemaal in stijl bij. Dit project is echt tot in de puntjes verzorgd en dan schenkt Heineken de opbrengst ook nog aan het Nederlandse Bakkersgilde.

Chapeau, voor prachtige initiatief!