StiBON bieropleiding voor het eerst in Middelburg en Maastricht

26 oktober 2017 om 13:30

Dit najaar organiseert Stibon bieropleidingen voor het eerst een opleiding in Zeeland. De opleiding op niveau 1 leidt geïnteresseerden in zes maandag avonden op tot ‘bierambassadeur’.

Springlevend

Inmiddels hebben meer dan zeshonderd bierambassadeurs de opleiding afgerond en mogen zich met recht bierkenner noemen. “Dat wij de opleiding nu voor het eerst in Zeeland organiseren, bewijst dat de biercultuur in de provincie springlevend is. Het aantal Zeeuwse brouwerijen groeit gestaag en ook de aandacht voor bijzondere bieren in de horeca neemt duidelijk toe. “We zijn er trots op dat we de opleiding bij Desafinado en brouwerij Kees kunnen organiseren”, aldus Henri Reuchlin, coördinator van de opleiding.

Aanmelden voor de opleiding kan via de website. De opleiding start op 13 november. De opleiding in Maastricht is tot stand gekomen in samenwerking met de Academy van horecabeurs BBB. Eerder in dit najaar zijn er ook al opleidingen van start gegaan in o.a. Amsterdam, Rotterdam en Groningen.

Algemene Bierkennis

Tijdens de opleiding Algemene Bierkennis leren deelnemers de belangrijkste biertypen proeven en beschrijven. Vanzelfsprekend komen de invloed van grondstoffen als granen, hop en kruiden aan bod. In een brouwerij leert men meer over het brouwproces en de magie van de vergisting. Daarnaast komt de geschiedenis van onze volksdrank aan bod, alsmede de belangrijkste wetgeving. De opleiding sluit af met een les over bier en spijs combinaties.

Deze opleiding is bedoeld voor hen die een goede basiskennis van het product bier nodig hebben in de horeca of in de groot- en detailhandel. De opleiding is ook geschikt voor hen die een hobbymatige interesse in bier hebben. Via vervolgopleidingen kan uiteindelijk het internationaal erkende diploma Internationaal Biersommelier behaald worden. StiBON voorziet in een algemeen lesprogramma, onafhankelijk van brouwerijen of leveranciers.

StiBON is opgericht als Stichting Bieropleidingen Nederland in 2009 om de kennis over bier en alles wat daarmee samenhangt over te brengen aan iedereen die beroepshalve of als liefhebber in bier is geïnteresseerd.