Wispe

Brouwerij Wispe

Wispe is een bierbrouwerij in Weesp. De brouwerij is in 2009 opgericht door de drie broers Jerrit, Jitze en Remko Vellenga. In de oude vestingstad sloot in 1920 de laatste bierbrouwerij haar deuren. De broers willen met hun brouwerij deze bierstad weer op de kaart zetten.

Aan een goed glas Wispe gaat nog een heel proces vooraf: van de brouwgranen, hop- en kruiden, tot het brouwen, rijpen en bottelen van het bier. Alle bieren worden ambachtelijk gebrouwen met de beste ingredi├źnten. De bieren van Wispe verschillen in hun uitgesproken smaak en stijl.

In de loop van 2018 openen de broers een prachtig oude kerk in het centrum van Weesp de nieuwe brouwerij van Wispe met een taplokaal waar je van de Wispe Blond, Wispe Tripel en Wispe Wit kunt genieten.

Onze topbieren

Wispe IPA

Wispe

Wispe IPA is een India Pale Ale dan de Wispe brouwerij in Weesp. Ter ere van het begin van de bouw aan hun eigen brouwerij in de Weesper Laurentiuskerk hebben zij dit Blond & Krachtige bier gelanceerd. Het is een fruitig bier met stevige hoparoma's geworden.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Wispe Tripel

Wispe

Wispe Tripel is een bovengistend bier gebrouwen met drie verschillende granen: gerst, tarwe en haver. Het krachtige bier zit vol zoete fruitige aroma's van onder andere vanille en banaan. Daarnaast heeft dit bier een licht kruidig karakter en een subtiel hoparoma.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Wispe Wit

Wispe

Wispe Wit is een heerlijk fris bier bij uitstek geschikt voor in het voorjaar en de zomer. Het is een viergranen bier gebrouwen met tarwe, spelt, haver en rogge. Deze granen in combinatie met koriander, sinaasappelschillen en vlierbloesem zorgen voor een aangename frisse smaak. Wispe Wit is heerlijk bij bijvoorbeeld schelp- en schaaldieren, kip en salades.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Wispe Blond

Wispe

Wispe Blond is een bovengistende Blond met aroma's van fruit. Het lichte hopkarakter is afkomstig van de Hallertau-hop. Dit ronde en soepele bier is geschikt voor veel verschillende momenten. Wispe Blond heeft een droge, licht zoete afdronk. Het is een aangenaame doordrinker voor vele momenten.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Weesper biertruffel

Weesper Biertruffel met bieren van Wispe!

30 juni 2018 In Weesp is men gek op lekkernijen. En Wispe Bier kan zich daar goed in vinden! Na de Weesper Tripel Bierkaas hebben zij hun bieren nu in de Weesper Biertruffel verwerkt. Verder lezen
Wise ipa.001

Wispe mag gaan bouwen en viert dat met de nieuwe Wispe IPA!

20 maart 2018 Alle bezwaren tegen de transformatie van de Laurentiuskerk zijn ingetrokken. Dat betekent dat er eindelijk gestart kan worden met de bouw van een eigen brouwerij in het leegstaande kerkgebouw aan de Herengracht in Weesp! Verder lezen