Brouwerij Wispe

Wispe is een bierbrouwerij in Weesp. De brouwerij is in 2009 opgericht door de drie broers Jerrit, Jitze en Remko Vellenga. In de oude vestingstad sloot in 1920 de laatste bierbrouwerij haar deuren. De broers willen met hun brouwerij deze bierstad weer op de kaart zetten.

Aan een goed glas Wispe gaat nog een heel proces vooraf: van de brouwgranen, hop- en kruiden, tot het brouwen, rijpen en bottelen van het bier. Alle bieren worden ambachtelijk gebrouwen met de beste ingrediënten. De bieren van Wispe verschillen in hun uitgesproken smaak en stijl.

In de loop van 2018 openen de broers een prachtig oude kerk in het centrum van Weesp de nieuwe brouwerij van Wispe met een taplokaal waar je van de Wispe Blond, Wispe Tripel en Wispe Wit kunt genieten.

Onze topbieren

7,5

Wispe IPA

Wispe

Wispe IPA is een India Pale Ale dan de Wispe brouwerij in Weesp. Ter ere van het begin van de bouw aan hun eigen brouwerij in de Weesper Laurentiuskerk hebben zij dit Blond & Krachtige bier gelanceerd. Het is een fruitig bier met stevige hoparoma's geworden.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Wispe Bock

Wispe

Wispe Bock is een Bockbier. Een biologisch, donker bier met gebrande mouten. Het bier heeft een alcoholpercentage van 7,4%.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Wispe Tripel

Wispe

Wispe Tripel is een bovengistend bier gebrouwen met drie verschillende granen: gerst, tarwe en haver. Het krachtige bier zit vol zoete fruitige aroma's van onder andere vanille en banaan. Daarnaast heeft dit bier een licht kruidig karakter en een subtiel hoparoma.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Wispe Wit

Wispe

Wispe Wit is een heerlijk fris bier bij uitstek geschikt voor in het voorjaar en de zomer. Het is een viergranen bier gebrouwen met tarwe, spelt, haver en rogge. Deze granen in combinatie met koriander, sinaasappelschillen en vlierbloesem zorgen voor een aangename frisse smaak. Wispe Wit is heerlijk bij bijvoorbeeld schelp- en schaaldieren, kip en salades.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Wispe Blond

Wispe

Wispe Blond is een bovengistende Blond met aroma's van fruit. Het lichte hopkarakter is afkomstig van de Hallertau-hop. Dit ronde en soepele bier is geschikt voor veel verschillende momenten. Wispe Blond heeft een droge, licht zoete afdronk. Het is een aangenaame doordrinker voor vele momenten.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Wispe opent deuren brouwerij in Laurentiuskerk

De broers Jerrit, Jitze en Remko Vellenga hebben de deuren van hun brouwerij in Weesp geopend.

Verder lezen

Samenwerking Brouwerij Wispe en De Leckere

Brouwerij Wispe en De Leckere blijven samenwerken. Zo is het Pilsener van De Leckere het pils in het nieuwe Wispe Proeflokaal.

Verder lezen