Brouwerij Wispe

Wispe is een bierbrouwerij in Weesp. De brouwerij is in 2009 opgericht door de drie broers Jerrit, Jitze en Remko Vellenga. In de oude vestingstad sloot in 1920 de laatste bierbrouwerij haar deuren. De broers willen met hun brouwerij deze bierstad weer op de kaart zetten.

Aan een goed glas Wispe gaat nog een heel proces vooraf: van de brouwgranen, hop- en kruiden, tot het brouwen, rijpen en bottelen van het bier. Alle bieren worden ambachtelijk gebrouwen met de beste ingrediënten. De bieren van Wispe verschillen in hun uitgesproken smaak en stijl.

In de loop van 2018 openen de broers een prachtig oude kerk in het centrum van Weesp de nieuwe brouwerij van Wispe met een taplokaal waar je van de Wispe Blond, Wispe Tripel en Wispe Wit kunt genieten.

Onze topbieren

8,4

Wispe Quadrupel

Wispe

Van oudsher stond Wispe ( het huidige Weesp) bekend om zijn bieren van uitstekende kwalitiet, Dit kwam door het schone water te gebruiken uit de rivier de Vecht. In 1920 sloot de laatste brouwerij in Weesp de deuren. Sinds 2009 wordt het Wispe blond door een gastbrouwerij gebrouwen en vanaf 2020 wordt alle Wispe bier gebrouwen in een eigen brouwerij gemaakt in Weesp zelf. Deze zware Quadrupel is een bier die aandacht vraagt, rijk en intens van smaak met een romige, wat zoete afronk.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Wispe Tripel

Wispe

Wispe Tripel is een bovengistend bier gebrouwen met drie verschillende granen: gerst, tarwe en haver. Het krachtige bier zit vol zoete fruitige aroma's van onder andere vanille en banaan. Daarnaast heeft dit bier een licht kruidig karakter en een subtiel hoparoma.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Wispe Porter

Wispe

Wispe Porter is een Porter van 6,8%. Een bijzonder bier uit de Brouwlabserie. Tijdens het Lageren is er Weesper van Houten cacao toegevoegd. Het resultaat is een donker bier met een volle gebrande smaak en duidelijke tonen van chocolade.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,6

Wispe 1863

Wispe

Kruidig bier naar een recept uit 1863,

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Wispe opent deuren brouwerij in Laurentiuskerk

De broers Jerrit, Jitze en Remko Vellenga hebben de deuren van hun brouwerij in Weesp geopend.

Verder lezen

Samenwerking Brouwerij Wispe en De Leckere

Brouwerij Wispe en De Leckere blijven samenwerken. Zo is het Pilsener van De Leckere het pils in het nieuwe Wispe Proeflokaal.

Verder lezen