Sneakpeek! Nieuwe Bourbon County Stouts van Goose Island

12 juli 2018 om 07:00

Voor de wereldwijde lancering van het zogenaamde ‘Black Friday-bier’ van Goose Island, moeten we nog even geduld hebben. Toch werd er deze week een klein tipje van sluier opgelicht door de Engelstalige bierblog Tenemu. We nemen je mee!

Als muziek in de oren

De Bourbon County Brand Stout van de Amerikaanse brouwerij Goose Island in Chicago, is één van de meest gezochte bieren ter wereld. Vrijwel elke bierliefhebber heeft Bourbon County bieren op zijn of haar bucketlist staan. Ieder jaar brengt Goose Island nieuwe oplages van dit vatgerijpte bier uit. November dit jaar is het pas weer zo ver, maar door het aanmelden van nieuwe etiketten kunnen we alvast een klein beetje verwachten wat er gaat komen. En ons flink verlekkeren en verheugen natuurlijk!

Goose Island BCBS NeapolitanAls we de nieuwe etiketten – die bij het Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau aangemeld zijn – erbij pakken, zien we dat er dit jaar zeer waarschijnlijk minimaal 9 versies van de Barrel Aged Stout worden uitgebracht!

Zoals bijvoorbeeld de Bourbon County Stout Neapolitan Stout 2018. Deze Imperial Stout is gerijpt op whiskyvaten en op smaak gebracht met aardbeienpuree, chocolade, vanille en lactose. Dat klinkt toch als muziek in de oren?! Ook dit bier wordt weer in 500ml flessen afgevuld.

En er is meer…

Ook de Bourbon County Brand Coffee Stout 2018 laat het water in de mond lopen. Deze Imperial Stout is ook op whiskyvaten gerijpt maar dan met ‘dark roast’ koffie van Intelligentsia Coffee in Chicago. 

Maar er zijn ook vatlabels aangemeld voor drie soorten Bourbon County Stouts. Dit gaat dan om bierliefhebbers’ favorieten van de afgelopen jaren zoals de Horchate Stout met kaneel en vanille en de Bramble Rye Stout met rogge, zwarte bessen en frambozen!

Goose Island

Goose Island is één van de grondleggers van de hedendaagse bierrevolutie. In 2011 werd het bedrijf van John Hall overgenomen door AB-Inbev, waardoor het nog verder zijn vleugels kon uitslaan. Door die overname behoorde het tot het grootste bierconcern ter wereld, waartoe bijvoorbeeld ook Hertog Jan, Hoegaarden en Jupiler behoren. Daar lees je hier meer over.

Kleine disclaimer: Als je meer wilt ontdekken sturen we je door naar Tenemu. Voor verdere details wachten wij het persbericht van Goose Island zelf eerst nog maar af. Maar dat het weer genieten wordt komende november, dat is wel duidelijk!