Oersoep lanceert nieuwe IPA ‘Load’ in blik!

12 oktober 2017 om 13:30

In het dagelijks leven ligt er toch nog een behoorlijk stigma op bier in blik. Maar eens zullen we er toch aan moeten geloven, want diep van binnen weten we allemaal dat blik aan terrein blijft winnen in de bierwereld. Een hoop voordelen en zo denkt ook Bierbrouwerij Oersoep uit Nijmegen er ook over.

Bier in blik

Bier in blik is beter houdbaar doordat dit 100% licht- en luchtdicht is, koelt sneller en blik is stukken beter te recyclen dan bierflesjes. Er zitten dus een hele hoop voordelen aan blik als verpakking van bier. Toch lijkt menig bierliefhebber nog enige schrik te ervaren wanneer zij er alleen maar over nadenken.

Vaak komt men met een “metaalsmaak” als argument om geen bier uit blik te willen, maar hedendaagse technologie heeft er al lang voor gezorgd dat dat het probleem niet meer hoeft te zijn. Oersoep dacht daar overduidelijk hetzelfde over!

Oersoep Load

De Nijmeegse brouwerij Oersoep lanceert haar nieuwste IPA dan ook in een blik. ‘Load’ is een hoppig bier met tonen van dennen en een alcoholpercentage van 7,6%. Met dit bier is Oersoep één van de eerste brouwerijen in Nederland die een IPA uitbrengt in blik. Wij zijn nu al fan! Jij ook? Beoordeel dit bier dan gelijk even via jouw eigen Bierista-account!