Nederlandse Brouwers kondigen bockbierseizoen aan

14 september 2018 om 08:00

Jawel, het bockbierseizoen staat weer voor de deur! De komende maanden staat de bierwereld volledig in het teken van dit donkere en verwarmende bier. Dit jaar met extra aandacht voor de lekkerste bockbier-foodcombinatie door de Nederlandse Brouwers!

Traditionele opening

Al jarenlang wordt het nieuwe bockbierseizoen door de Nederlandse Brouwers geïntroduceerd tijdens een speciaal evenement op de eerste maandag van oktober. Een traditie die door de overkoepelende organisatie van de tien grootste brouwerijen van Nederland, met veel liefde en passie in stand wordt gehouden. 

“Op maandag 1 oktober is het ‘Vlaggetjesdag’ voor bockbier. Samen met onder andere bierbrouwers, biersommeliers en brouwmeesters proeven we deze dag traditiegetrouw de nieuwe bockbieren van 2018. Bockbier is een rijk bier, dat zich uitstekend laat combineren met veel gerechten en daarom vieren we dat door bockbier nog nadrukkelijker te koppelen aan eten. Een aantal experts heeft mooie matches gemaakt, die we vanaf 1 oktober delen in de Bier Butler App. Deze app is een onmisbare informatiebron voor iedereen die zelf aan de slag wil met het combineren van bier en eten”, aldus Cees-Jan Adema, directeur Nederlandse Brouwers.

De lekkerste biercombinatie

Om consumenten te inspireren en te informeren over mooie bier & foodcombinaties, is afgelopen mei tijdens De Week van het Nederlandse Bier, namens alle bierbrouwers de Bier Butler App gelanceerd. Deze app adviseert direct het beste bier bij een gerecht. Wanneer je de app hebt gedownload, kun je dus gemakkelijk de lekkerste biercombinatie bij jouw gerecht vinden. Je opent de app, start een chat met de Bier Butler en de biersommelier van dienst zoekt een bijpassend bier voor je uit. Wil je nog een tweede keuze, dat kan ook gewoon. Zo krijg je altijd een combinatie die bij jouw gerecht, maar ook bij jouw smaak past.

De Bier Butler App is een unieke samenwerking waar alle brouwerijen in Nederland bij worden betrokken. Alle gerechten in de app zijn door biersommeliers gecombineerd met een beste bierkeuze. En de lijst van inmiddels meer dan 1000 gerechten en 900 bieren blijft maar groeien!

Combineren met bockbier

Bockbierseizoen NL Brouwers“Bier, en in het specifiek bockbier, heeft een breed smakenpalet en biedt daarmee veel mogelijkheden om bij gerechten te combineren.
Dit is bij veel consumenten nog onbekend. Daarom bieden wij dit jaar een verdieping in de Nederlandse bier- en foodcultuur middels de Bier Butler App. We hopen hiermee consumenten te inspireren om vaker een mooi glas bier te kiezen bij hun gerecht. Ter gelegenheid van het nieuwe bockbierseizoen wordt de app dus op 1 oktober verder uitgebreid met nieuwe functionaliteiten en staat bockbier vol in de spotlights”, sluit Cees-Jan Adema af.

De Bier Butler App is een onderdeel van het platform ‘Dat Smaakt naar Bier’, dat de brouwers van Nederland in 2017 hebben opgezet. Je downloadt de app via de Google Playstore en de Apple App Store of ga naar de website. Kijk op Dat Smaakt naar Biervoor meer informatie.