Belgische Troubadour bieren veroveren Canada

17 maart 2018 om 08:00

Bierbrouwerij The Musketeers uit België heeft afgelopen week twee heel belangrijke contracten in Canada mogen sluiten. Vanaf nu worden namelijk door heel Canada Troubadour bieren verkocht!

Groeien maar

Deze nieuwe markt past perfect in de groeistrategie van de brouwerij. Met deze nieuwe handelscontracten worden de Troubadour bieren namelijk exclusief verspreidt via SAQ-winkels en de winkels van LCBO. Deze twee concerns zijn in Canada welbekend en zijn dus prachtige plekken om de bieren te gaan verkopen. De vraag naar Belgische speciaalbieren in Canada zit ook in de lift, maar het aanbod is behoorlijk beperkt. Dat komt vooral doordat de Canadese markt één van de strengst gereguleerde markten ter wereld is, zeker betreft alcohol.

Langer dan vandaag

Sinds 1999 worden er in de brouwerij van The Musketeers uitzonderlijke bieren gebrouwen, stuk voor stuk met hun eigen karakter. De oprichters, brouwingeniers Stefaan Soetemans en Kristof De Roo, laten zich al sinds het prille begin inspireren door de verschillende stijlen en smaken de bierwereld rijk is. Zo creëren zij telkens weer evenwichtige en goed doordacht bieren. Voor nationaal en internationaal plezier!

The Musketeers gooien al jaren hoge ogen met hun bieren vallen ook geregeld in de prijzen. Het vlaggenschip van de brouwerij is de Troubadour Magma. Dit amberkleurige bier met 9% heeft het hoppige en bittere karakter van een Amerikaanse IPA maar dan gecombineerd met de zachte smaak van een Belgische Tripel.

Nu toch in Canada

Exporteren naar Canada is moeilijker dan je zou denken. “In Canada zijn er strenge wetten rond alcohol. Zo mag je er pas drinken vanaf je 18 en mag je tot dan geen bar binnen. In de meeste provincies kan je alcoholische dranken alleen maar in de zogenaamde liquor stores kopen. Die worden strikt gecontroleerd door de overheid. Het spreekt voor zich dat in zo’n land het niet evident is om als buitenlandse brouwerij voet aan de grond te krijgen”, aldus Stefaan Soetemans van The Musketeers.

Momenteel vind je de bieren van The Musketeers in de betere horecazaken en drankenhandels in 15 landen wereldwijd. Brouwerij The Musketeers kiest er dus in 2018 ook voor voor om zich op de Canadese bierliefhebber te focussen. Canada wordt met het afsluiten van deze belangrijke contracten het zestiende land waar de bieren kunnen gedronken worden!