Brouwerij The Musketeers reageert opgetogen op gouden medaille

21 november 2017 om 10:00

Vandaag werden op de Horeca Expo in Gent de jaarlijkse medailles van Brussels Beer Challenge uitgereikt. Troubadour Blond werd verkozen tot beste bier binnen de categorie ‘Pale & Amber Ale: Abbey / Trappist style Blond’. Het liet in die categorie Affligem Blond, Leffe Blond en Brugse Zot Blond achter zich.

Troubadour Blond

Brouwers Stefaan Soetemans en Kristof De Roo zijn erg opgetogen met deze gouden medaille. Brussels Beer Challenge reikt ondertussen voor het zesde jaar prijzen uit. Drie dagen lang proefde een panel van 85 internationaal gereputeerde bierkenners 1512 bieren uit alle hoeken van de wereld.

Hun Troubadour Blond is een volmondig genotsbier van 6,5%. Het is een verfrissend bier met een hop-kruidig aroma. Het bier is licht moutig, heeft een milde bitterheid en zachte afdronk. Deze typische smaak zorgt ervoor dat Troubadour Blond vlot drinkt en geschikt is voor alle seizoenen. Dit is het eerste bier van Brouwerij the Musketeers en werd 18 jaar geleden gecreëerd. Het is een van de vlaggenschepen van brouwerij The Musketeers: het bier wordt verdeeld in 15 landen over heel de wereld.

Brouwerij The Musketeers

Brouwerij The Musketeers werd opgericht in 1999. Geleidelijk aan veroverde brouwerij The Musketeers met zijn Troubadourbieren de Belgische markt. Na Troubadour Blond was Troubadour Magma een schot in de roos. Dit verrassende genotsbier won op het Zythos Bier Festival in België de Zythos Consumenten Trofee 2010, verkozen uit honderden Belgische bieren door de duizenden bezoekers. Dit jaar is Troubadour Magma verkozen tot ‘Country winner’ binnen de categorie ‘Imperial / Double IPA’ op de prestigieuze World Beer Awards in Londen. Onlangs bracht de brouwerij een nieuw Belgian Legendbier op de markt: Jack’s Precious IPA.

Vandaag vind je de Troubadourbieren en Belgian Legends-bieren wereldwijd in de betere horecazaken en drakenhandels.

Door te kiezen voor speciaalbieren met een uitgesproken karakter willen The Musketeers mensen doen praten. De gebalanceerde bieren van deze brouwerij zijn ideaal om mensen bij elkaar te brengen voor een gezellig moment.