Meer dan een half miljoen in de gouden pot van Bird Brewery

28 december 2018 om 08:00

Bird Brewery heeft mooi nieuws zo eind december: de crowdfundingscampagne heeft het einddoel bereikt en House of Bird wordt werkelijkheid! Met meer dan een half miljoen in de pot kunnen de plannen volgend jaar worden uitgevoerd.

De Amsterdamse bierbrouwerij Bird Brewery kun je op zijn minst kennen van de Bird Collab Tour afgelopen jaar. In 12 maanden reisden zij langs 12 bierbrouwerijen in 12 provincies om iedere maand een nieuw bier te brouwen. Of je kent ze natuurlijk gewoon van de slimme en scherpe marketingcampagnes, de smaakvolle bieren die zij in het vaste assortiment hebben en de toffe mannen die de brouwerij runnen. De nieuwste ontdekking rondom Bird Brewery is House of Bird: het proeflokaal met eigen brouwerij dat de brouwers gaan opbouwen in het Diemerbos in samenwerking met Staatbosbeheer.

Een bijzondere bierbelevis

Bird Brewery is een huurbrouwerij. Dit betekent dat zij bieren brouwen in ketels van andere brouwers. Slim natuurlijk om daar een toffe actie zoals de Bird Collab Tour aan te koppelen, dat is nog eens goed gebruik maken van de situatie! Toch zijn de Birds met de jaren de ketels van andere brouwers ontgroeid en werd het tijd voor een eigen brouwerij. En dat is bij Bird Brewery niet zomaar een brouwerij.

House of Bird in het Diemerbos wordt een bijzondere bierbelevenis. Er wordt bier gebrouwen, bier gedronken, bier geproefd en met bier gekookt. Maar natuurlijk kun je het zoals de vogelliefhebbers van Bird Brewery betaamt, ook een vogelspotsessie bijwonen, een vogelwandeling maken, leren over vogels kijken en nog veel meer. House of Bird wordt een plek waar iedere bier-, bos- en vogelliefhebber zich uren kan vermaken. En ook aan de kids is natuurlijk gedacht!

Crow(d)funding

Om House of Bird werkelijkheid te laten worden is natuurlijk geld nodig. En dat geld hebben de brouwers verzameld door hun plannen volop te delen, mensen mee te laten denken en hen te laten investeren in het project via een crowdfundingscampagne. En die crowdfunding is voorbij het streefbedrag gevlogen! Met ruim een half miljoen euro op de teller en nog 4 dagen te gaan is de campagne eind december 2018 een enorm succes. 

Door het vertrouwen van ruim 400 crowdfunders lijkt het proeflokaal House of Bird een mooie start vlucht te nemen. “Echt ongelooflijk. Intussen zijn er ruim 400 crowdfunders die hun geld investeren in onze plannen. Dat we zo’n vertrouwen krijgen voelt echt fantastisch”, vertelt mede-oprichter Ralph. “Bovendien heb ik daardoor alle vertrouwen dat we met zo’n grote groep om ons heen er een groot succes van gaan maken.”

Op naar een mooie toekomstBird Brewery half miljoen

Ook Rik, de andere mede-oprichter van Bird Brewery, is blij! “In het voorjaar wonnen we de aanbesteding van Staatsbosbeheer met ons plan en nu gaat het er echt komen. Er zit al ontzettend veel werk in en dat is het nu allemaal waard geweest. De toekomst ziet er veelbelovend uit.”

Horecapartner Teun IJff krijgt bij House of Bird de dagelijkse leiding. “Vanaf de start volg ik het natuurlijk op de voet en ik kijk heel erg uit naar de opening. Rik, Ralph en ik vormen een goed team dat volgens mij alles in zich heeft om van House of Bird een bijzondere plek te maken. Zeker met alle crowdfunders erbij!”

Je kunt nog tot en met 31 december investeren in de crowdfundingscampagne! Meer weten? Op de brouwerspagina van Bird Brewery ontdek je meer!