Goudhaantjes Bird Brewery krijgen vleugels

5 april 2018 om 11:07

De prijzen van de Dutch Beer Challenge zijn gisteren uitgereikt. Bird Brewery viel liefst driemaal in de prijzen en is daarmee samen met Brouwerij ´t Uiltje de meest succesvolle microbrouwerij van Nederland. Andere grote prijswinnaars zijn de merken Brand, Hertog Jan en La Trappe.

Nognietnaar Huismus

Bird Brewery won net als afgelopen jaar drie prijzen tijdens Nederlands grootste bierverkiezing. Goud was er voor de Nognietnaar Huismus (American Brown Ale) in de klasse licht donker. De Fuut Fieuw (Session Pale Ale) ging ervandoor met een bronzen plak in de Pale Ale stijl en de Vink Heerlijk (Rye IPA) ontving een Certificate of Excellence in de IPA categorie.

Succesvolle microbrouwerij

In 2017 was Bird Brewery de meest succesvolle nieuwkomer en dit jaar mag de brouwerij zich zelfs rekenen tot Nederlands meest succesvolle microbrouwerij. Samen met hun gevleugelde vrienden van brouwerij ‘t Uiltje is het de enige microbrouwerij die goud én drie medailles won.

Drie medailles

“Natuurlijk hoopten we op weer een succes, maar dat we weer met drie medailles naar huis zouden gaan had ik niet durven dromen”, vertelt oprichter Ralph. “De Dutch Beer Challenge wordt ieder jaar groter en vrijwel alle microbrouwerijen doen mee. Dat wij dan tot dan tot de grootste prijswinnaars behoren is ongelooflijk!”

Bierverkiezing

Ook de andere oprichter Rik is zeer blij met de prijzen. “De Dutch Beer Challenge is Nederlands grootste bierverkiezing en is zeer sterk bezet. Dat zie je terug bij de uitreiking: de hele Nederlandse bierwereld is aanwezig. Het is dan natuurlijk fantastisch om daar met zoveel prijzen te mogen staan.”

Over Bird Brewery

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Verwacht van hen geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur, maar gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. In hun eerste jaar maken de brouwers indruk en pakken nationaal en internationaal liefst 14 awards met hun bieren.

Bird Brewery

Bird Brewery